Vandring i Chamonix

Vi har lämnat Schweiz ett litet tag och kvistat över till Frankrike (där man kan använda mobildata – yuhuuu!!! små saker som gör skillnad i vardagen – att vara uppkopplad mot internet).

Campingen ligger jättefint mellan bergen (det är ju där den KAN ligga – det stupar friskt överallt runtomkring, så dalen är det som gäller), och varje plats är avskild med granhäckar! Vattenkranar på många ställen, små bord att äta på också, en liten bar/kiosk som har öppet på kvällen så man kan få sig en kall öl, och på morgonen så man kan köpa färskt frukostbröd.

Idag skulle vi vandra. Kabinlift upp på en av alla startpunkter (dom kan det här med att ta betalt; €62 för fyra personer, och det var familjerabatt. Egentligen runt €30 per person, men vad ska man göra såvida man inte vill gå upp?).

Någonstans där nere ligger vår camping

Lift upp, och sen några timmars vandring med fantastisk utsikt. För vad kan man säga – det är slående vackert runtomkring med bergen, snön och… ja det.

Ganska slätt i fyra km, sen nedför i fem innan vi var på platten sista biten tillbaka till campingen

Det var den korta versionen. Den längre är att vi först hade ett mindre bråk som gick ut på att maken inte tror att jag vet vad jag orkar och inte utan menar att allt måste provas för att man ska kunna veta. Det här håller jag inte med om och jag vet att gå brant uppför i två timmar inte är för mig även om jag gärna skulle se Lac Blanc. Tillslut delade vi på oss i två – O och A gick upp till Lac Blanc, och jag och H gick lite på samma höjdkurva och sen ner till Chamonix igen.

Men i vilket fall var det en jättefin tur. Vår väg gick omväxlande i sol och skugga, vilket var skönt eftersom det även där uppe var dryga 25 grader varmt. Då är man extra tacksam för skogen, kan jag säga.

Lunch i skuggan under några tallar

Ganska mör efteråt (understatement of the year) och med en schysst blåsa på ena stortån. På nåt sätt lyckades maken få in mig i bilen senare på kvällen och in till centrum med bla middag, mycket bra. Både bra gjort av honom och av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.