Uppe med tuppen för att få lite egentid

Maken tror att jag har fått värmeslag för han tycker jag är så irrationell (vet inte varför), men det enda jag ville ha igår var lite egentid. Få krypa upp i ett soffhörn här i lägenheten i Ausserberg, njuta av att ha WiFi och att det är kväll med några timmars oplanerad tid. Men något strulade med WiFi’et (och här i Schweiz kan man inte köra med mobildata eftersom det är utanför EU-samarbetet och kostar skjortan), trots att barnen slutade streama och det blev inte riktigt som jag ville så jag gick och la mig.

Satte larmet på 06 och här är jag nu, sitter i vardagsrummet medan de andra är i andra rum, sover eller är vakna, och nätverket fungerar utmärkt.

Vi är alltså i Ausserberg, södra, tysktalande delen av Schweiz. Inte för att man förstår så mycket av den tyska som talas just här, men ändå…

Och det är precis så schweiziskt som man kan önska – uråldriga, mörka trähus som klättrar längs byns serpentinvägar.

Små pubar med schweiziskt öl och raclette i varje gathörn, ett myllrande folkliv.

Eller inte – vi har hittills sett typ två människor som inte var i bil, och det finns en liten liten supermarket. That’s it.

Men vi lånar en lägenhet av en kompis till O, så vi sover i riktiga sängar (fint att växla mellan campingliv och bostadsliv) och man kan lägga fram sina saker på ett mer civiliserat sätt. En bra början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.