Första konståkningstävlingen

Allt händer en första gång, och efter ett och ett halvt år av konståkningsträning var det dags för den första tävlingen. Det har gått bra för honom, han har klarat alla märkena i grundklassen och hoppat upp till nästa klass, har klarat tävlingstest vilket betyder att han får tävla och att han får träna utan hjälm (en milstolpe som var väldigt viktig för honom för att då kan alla se att man kommit upp ett snäpp och man känner sig stor. Mina ord, inte hans.)

Och nu var det dags för tävling!

Vi har sytt en klänning, hans egen design i gult och vitt. Frågan poppade upp i mitt huvud – får pojkar ha klänning på konståkningstävlingar? Jag tänker att det är en väldigt konservativ sport där utseende är viktigt, och då kanske det inte är självklart?

Det var det inte heller, visade det sig. En av tränarna läste regler och pratade med domare (TACK Madde!!) och efter lite fram och tillbaka fick vi klart för oss vad som gällde: Reglerna säger att pojkar måste ha byxor när dom tävlar. Inget om vad dom ska ha till byxorna, så tränare och domare kom fram till att så länge han har byxor kan han mycket väl ha klänning eftersom det inte stod något om att pojkar inte fick ha klänning. Och som byxor räknas leggings, och då var det klart. Vita leggings till den gula klänningen.

Och han var SÅ fin

Hannes’ program i klassen Ungdom 13 i Sparbanken Alingsås’ Stjärntävling

Stormande applåder efteråt naturligtvis från…ja iallafall mig och en kompis’ mamma….

tävlingarna pågår hela dagen och åkare och deras föräldrar kommer och går hela tiden, så det är inte så att läktarna är fulla från början till slut, utan det är lite glest.

Efteråt hör det till att det ska kastas in rosor på isen som åkaren plockar upp. De måste vara inplastade så inte själva rosen förstör isen för nästa åkare, och KAN man tänka sig – det finns rosor att köpa där på plats! Gud så praktiskt, eller hur?!

50 kr för tre rosor, inplastade och klara, ett fynd. Intäkterna går till den arrangerande föreningen, och jag vet att det är en viktig inkomstkälla, så självklart köper man rosorna där och ingen annanstans. För ett år sen stod jag själv vid en tävling en hel dag och sålde just såna rosor, inplastade nallebjörnar och annat som hör till.

Alla får förstås guldstatyett, och ett diplom med skriftligt omdöme av domarna. Det är ingen prisutdelning på det viset, utan efter det här är det på med vanliga skor och gå hem (eller stanna kvar om man vill förstås), allt medan det strömmar in nya åkare som ska vara på isen om en liten stund.

Kul att ha varit med när han gör sin första tävling, så himla stolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.