Platsbesök på Skurubron

Jag har den stora glädjen att få jobba i en otroligt häftig verksamhet – Trafikverket. Visst, vi är byråkrater i en myndighet, men vi gör otroligt spännande och viktiga saker, som att bygga vägar och järnvägar tex.

Skurubron är en bro i Nacka öster om Stockholm och går över Skurusundet mellan fastlandet och Ormingelandet. Jag kommer från Orminge, en bit öster om Stockholm och jag har åkt över Skurubron ett oräkneligt antal gånger eftersom det är det enda sättet att komma från östra Nacka in till stan. Eller var, numera kan man åka båt också – hurra!

Bron är egentligen två broar (det kan man se på den högra bron i bilden), där den ena byggdes 1915 och den andra 1957. Min farfar berättade för mig att han och hans kompisar brukade tävla med varandra och springa på räcket på bron och utmana varandra. Helt livsfarligt om du frågar mig – och då är inte bilarna det stora hotet (och var väl framför allt inte det tidigt 1920-tal när dom gjorde dom hyssen).

Den andra bron byggdes när det blev för mycket trafik, och nu är det alltså dags att bygga en helt ny bro som kan ta mer trafik, eftersom det är fler och fler som bor ute mot östra Nacka och Värmdö, och bron är fortfarande (nästan) enda sättet att komma därifrån och in till Stockholm.

Jag är så lyckligt lottad på mitt jobb dessutom att jag är med i ett tvåårigt ledarskapsprogram, där projektledaren för Nya Skurubron, Åse Wallin, är med. Så när vi träffades för första gången i höstas och hon sa att hon var projektledare där så bad jag om ett platsbesök. Och idag var det dags.

Dom har kommit rätt långt, så det var ärligt talat inte så mycket bygge igång, mer avslutning och nedmontering, men det var kul ändå. Och jag hade med mig min pappa, som har jobbat hela sitt liv på olika (hus)byggen i olika roller och dessutom bott i Nacka i alla år (nästan), så han var också taggad för att göra besök.

Och jag som är en gröngöling i byggbranschen jämfört med honom fick ändå tagit en bild på oss båda i varselkläder och hjälm, det känns som en cirkel som sluts på nåt vis.

Kul att få se den nya, snygga stålbron och konstatera att där kunde farfar inte gå på räcket, för det är glasväggar en bra bit upp för att förebygga sucid och minska bullret från bron.

Den gamla bron ska bli lokalväg och GC-bana, och omledningsväg i händelse av olycka på den nya bron, kommer bli SÅ bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.