Rosa är den vackraste färgen


Efter att jag så förargligen blev tvungen att åka hem från Gardermoen igår utan att ha fått åka 10 dagar till Cypern mellan har jag varit lite…besviken, kan vi väl kalla det.

O hällde upp ett STOOORT glas rött vin (Periquita Reserva är otroligt gott i alla möjliga sammanhang) och bjöd på hemlagad pizza. Jag var inte så stormhungrig precis men en bit gick väl ner.

Sen började jag samla mig något, googlade på resor till Cypern för att se om det fanns något alternativ närmare i tiden än 8 april till ett rimligt pris. Det gjorde det; en charter med Vingresor för 700 kr – tjohooo!!! Glädjen var kort; flighten var tidigt på morgonen idag – dvs långt före ambassadpersonalen ens har vaknat.

Rutten idag:
10.15 ambassaden, fick veta att jag måste till Skatt Øst på Grønland (det är en stadsdel här i stan som heter så, man måste inte ända till kontinenten Grönland tack och lov) för att få bevis på att jag är folkbokförd här i Norge. Man kan tycka att dom på ambassaden borde kunna kolla sånt, men tydligen inte.

12.00 Kommer ut från Skatteetaten med ett papper i handen som intygar det ovan sagda. En och en halv timmes väntetid och 1 minuts handläggning. Hon som satt bakom disken behövde naturligtvis legitimation för att kunna skriva ut ett sånt bevis, och det har jag ju inte eftersom den är stulen. Som tur var var hon beredd att tänja lite på reglerna och tog som leg mitt numera gamla pass.

Skuttande av glädje kom vi ut från Skatteetaten (O var med) och nästa anhalt var att fixa fyra passfoton. När man får riktigt pass tar dom korten på ambassaden, men det gäller tydligen inte när det är provisoriska pass. Efter en fotoautomat som tyckte jag var så vacker att den pajade mitt i och bara sa ”Machine breakdown, please contact repair” fick jag gjort mina kort i en annan automat en bit bort.

Tillbaka till ambassaden med O som skulle intyga att jag var jag och tillsammans med pappret som säger att jag är svensk och bor i Oslo, och efter en timmes väntan där gick allt rätt fort. Inklusive att bli av med dom 1300 kronor som det kostar att få ett provisoriskt pass här i Oslo. Brrr.

Men nu kan jag iallafall åka till Cypern på söndag. Mamma jag kommer snart!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.