På tur i Marka

I det fantastiska väder som var idag var det dags för mig att börja premiärgå på tur ut i Marka. På riktigt alltså, inte bara ta T-banan ut och gå en tur runt Sognsvann eller ta en fika på Frognerseteren. Nä, lämna kidsen i barnehagen, hem och packa ryggsäck (kaffe, två mackor och vatten) och så iväg med bilen. Planen var att åka upp till Nordmarkskapellet och gå norrut mot Kikutstua och sen vidare norrut en bit till och sen tillbaka ner till Nordmarkskapellet. Haken var bara att den verkliga vägen var stängd, till skillnad från den virtuella vägen som jag redan kollat ut på Intörnääätet. Alltså var jag där rätt vid Maridalsvannet och kunde inte komma den sista milen in i Marka, så dags att göra nya planer.

Först en kort tur in vid Hammaren, en liten gåtur på 2 km innan jag insåg att det förmodligen var en rätt tråkig väg att gå. Blev omkörd av en hög cyklister på väg uppför i tighta kläder, så jag antar att vägen var en bilväg rätt länge.

Tog bilen till en annan parkering några kilometer längre söderut och drog ut i skogen. En fantastiskt härlig tur förbi Svenskemuren, en dryga kilometern lång mur som man tror att svenska krigsfångar har byggt mellan 1807-1817, vidare upp till en gammal hoppbacke som det inte var mycket kvar av annat än stenfundamentet och vidare nästan ända bort till Sognsvann.

Underbart soligt väder men ganska kallt, fikade vid en badstrand vid en sjö jag inte visste om att den fanns, och sen tillbaka till bilen. Hela turen tog kanske två timmar och var underbart fin.

10 skatter hittade jag också, det gör inte saken sämre + att det ger mig en riktning, en anledning att gå åt ett visst håll. I love it.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.