Kaoset breder ut sig

Viljan att prioritera tid i vardagslivet för att sy har varit borta ett tag kan man lugnt säga. Nu så här 10 dinosaurier och en spidermankudde senare har jag kommit igång. Och tur är väl det, för 6 fönster i barnehagen ska få nya gardiner som var och en ska vara i två olika tyger; ett brunt grovt linnetyg som bas och ett färgglatt mer barnanpassat tyg som kan bytas ut tex mot jul- eller påskgardiner när det är dags för sånt. Men det blir några meter tyg och det tar mer tid än man kan tro, så det lilla syrummet är rätt belamrat just nu.

 Längst till vänster står min kära kära broderimaskin. Den är mycket avancerad, men inte så avancerad att den kan sy. Bara brodera. Och även om det inte var tänkt så, så kan jag inte låta bli att göra lite broderier på det grå tyg som ska bli omtag (=det som håller dom hängande gardinerna åt sidan så dom inte är i mitten av fönstret hela tiden). Jag har ju så himla många kul broderier som jag gärna vil sprida lite där jag kan, men jag har tänkt göra dom på ena sidan omtaget så kan barnehagepersonalen vända andra sidan till om dom inte vill se broderierna.

Ett broderi har jag redan gjort; det är från en serie streckgubbar jag har,

och jag satte bilen och äppenträdet bredvid varandra, och en halvtimme senare var teorin överförd till verklighet:

Så kan man ju skriva lite snyggt och diskret också,

Tanken just nu är att göra ett Nemo-broderi på ett annat omtag, men det hinner jag inte ikväll. Men så här är det tänkt att bli i allfall:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.