Svart polo med petroglyph

Ett snabbt mönster som modifierats lite och nu bara är att köra rätt av. Hela vägen från klippning till färdig tar några få timmar och sen har man en polotröja i underbart tjock ribb/bomullsjersey. Inte sådär tunn och sladdrig som dom man köper i butiken, utan tjock högkvalitativ bomull.

186 Svart Polo

Och det är billigt. Tyget kostar 80 kr/m och det går åt ca 1,20 m. Väljer man att sätta ett broderi på som i det här fallet förlängs sytiden en del (inte försumbart när det är sådana snabbjobb) men det kan det vara värt för att få något annorlunda.

Om broderiet placeras som det gör här kan man dessutom ha tröjan under en kavaj på jobbet och det ser fortfarande någorlunda ordnat ut – till skillnad mot om man tex sätter den mitt fram under kragen.

Snabbt och lätt! Mönstret är från Ottobre nr 5 2011 men något modifierat då den är tänkt att göras i tunn stretch och lite festligare, och det inte fungerade fullt så bra med tjock stabil bomull.

 

Syprojekt nr 186 är i box!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.