Vadå civilkurage?

119-courage-do-on-ebrave-thing-today-then-run-like-hell

Jag gillar att tro att jag är en rättfram person, en som inte bangar att säga vad jag tycker om det finns en anledning. Jag vill också gärna tro att jag har lätt för att prata med främmande människor om vad som helst även om vi inte är helt eniga.

Men varför klarar jag inte av att säga till en person som har fötterna på sätet på tunnelbanan att ta ner dom,  eller säga till någon som ”råkar” tappa papper eller skräp på marken att plocka upp efter sig? Eller be dom där skitjobbiga högljudda falskt skrattande tjejerna som bara vill höras att dämpa sig?

Vad tror jag att de ska göra? Slå ner mig? Dra kniv? Peka finger?

Nä jag tror det är värre än så. Egentligen är jag nog rädd att dom ska kalla mig kärring och få mig att känna mig gammal. Ja för vilken ung(domlig) person bryr sig om ifall det blir lite smuts på sätet? Jag sitter ju ändå redan på ett annat säte. Och skräpet på marken – det blåser ju bort snart ändå eller så kommer någon annan att tar upp det. Och vad spelar det för roll om brudarna är högljudda, alla vi andra har ju ändå hörlurar på med musik och pratar ändå inte med varandra?

Men om man inte säger ifrån kan man inte påstå att man är med och förändrar, och vad bidrar man DÅ med i samhället?!

Om man inte röstar kan man inte klaga på politikerna, och om man inte ens säger ifrån om såna småsaker som skräp och smuts kan man inte säga att man är med och försöker förändra till det bättre. Röstar är ju en fegissak – gå in bakom ett skrank och lägga en lapp i ett kuvert…

Så eftersom jag tycker att dom gör fel men inte vågar säga till är jag en kärring, men av den värre sorten – en FEG kärring. Blä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.