Jag ger Bryssel en chans till

Ja så var det dags igen med en tur med flyg. Bryssel den här gången för något som kallas Review Meeting RP1 i ett projekt. Då presenterar projektet allt det har åstadkommit under de första 15 månaderna (av 36) – tekniska lösningar, intressanta forskningsupptäckter och så vidare. EU vill veta om det är sannolikt att det här projektet de gett pengar till kommer att bli framgångsrikt och hur projektets medlemmar tänker förkunna för världen att den här nya produkten är på gång eller redan färdig.

Hur det går får vi se, mötet är på onsdag, och i just det här projektet kan det gå hur som helst. Inte så att vi inte gjort det vi skulle, nä tack och lov det har vi… men ett projekt består ju av så mycket mer än bara av de resultat man levererar.

Men iallafall, tredje gången i Bryssel! Facit är detta:

Gång 1: Usch o fy o blä, VILKEN tråkig stad, nänänänä….och Charleroix (där den andra flygplatsen ligger) den kommer man ju bara ihåg för den där pedofilskandalen, Marc Dotroux, dit vill jag i vart fall inte flyga!

Gång 2: Hmmm det kanske inte var så illa ändå. De där restaurangkvarteren var ganska fina och vägen dit rätt trevlig den också. Lite småstadskänsla. Tänker inte flyga via Charleroix ändå – det ligger för otillgängligt till.

Gång 3 (den här): Wow, nice! Grand Place och gångvägen till mitt hotell var trevlig. Såg iallafall två restauranger jag kunde tänkt mig att gå till (om jag inte skulle jobba hela kvällen) men det får bli nästa gång. Vadå Charleroix, vad ska jag dit och göra?!

Bryssel by night
Bryssel by night

Småstadskänsla i en storstad!

Och mitt hotell, Hotel Metropole, är en dröm för en som jag. Ett gammal fint hotell med guldbelagda krusiduller och stoppad sammet överallt. Kanonfint.

Har tillbringat kvällen med att sitta i pianobaren (utan pianomusik tack och lov) och konsumera champagne och småtugg medan jag skriver min presentation till imorgon.

Himla bra, det är för såna här kvällar man reser i jobbet! Precis det uppåttjack jag behöver just nu. Håll bara tummarna för att jag inte blir slaktad med en slö kniv i mötet imorgon. Brrr…

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.