Det bästa av två världar

image
En perfekt vårdag

Vissa dagar minns man varför man ville bo i hus en gång. Idag är en sådan dag. Solen skiner, det är en varm vårdag med 12 grader i luften. Grannarna på ena sidan eldar löv (?) så det emellanåt kommer vita rökpustar förbi, och de på andra sidan har just kommit till stugan för första gången efter vinterns Thailandsvistelse och ser sådär yrvakna ut och kollar att pannorna ligger kvar på taket. Själva håller vi på med trädgårdsarbete – jag testar vad flismaskinen går för och tar hand om grenarna från höstens oxelavverkning (Thailandsgrannarna var överlyckliga över att träden mellan oss och dom som skuggat typ hela deras tomt var borta), och Oskar tar hand om resterna efter ett nergrävt avlopp och gör det tillbaka till den gräsmatta det var en gång.

Barnen leker i harmoni (japp, det händer. Inte så ofta men…) och försöker bygga en bil av två gamla Bobby-cars. Det är liksom som det SKA vara.

Och trädgårdsarbete är bra terapi och guld värt för en som jag som inte har det lika bra på alla fronter just nu.

Men det där med hus har en baksida också, och det vet alla som haft hus och trädgård någon gång. Så det är inte så dumt att bara låsa dörren och ge sig av därifrån heller – väl medveten om allt som behöver göras men äsch, det gör vi en annan gång. Vi bor ju inte här jämt ändå… och så åker man hem till sin lägenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.