Nya lärdomar om bilar(!)

BensinmätarenNär man har hyrbil lite då och då som man sen ska tanka full innan man lämnar tillbaka den, och dessutom inte är så noga med bilmärken och vad dom har för preferenser, så uppkommer alltid den där fråga om på vilken sida tanklocket sitter.

För ett tag sen fick jag veta via en kompis på fejan att det på nyare bilar finns en liten pil vid tanksymbolen som visar vilken sida den sitter på. Idag kom jag dessutom ihåg att kolla på vår bil (som jag betraktar som ny – den är ju bara från 2005…) och banne mig, redan på den tiden fanns den lilla pilen.

Eftersom det här är en nyhet för mig och säkert för många andra (att döma av alla kommentarer från överraskade bekanta som inte heller visste det här) så tänkte jag vidareförmedla detta fantastiska.

För mig innebär det att jag undrar var mer för fina tricks min bil håller i hemlighet för mig och som jag kanske skulle haft nytta av att veta och hur i all världen jag ska få veta det när jag inte ens vet vad det är jag inte saknar.

Bilnyckel till PassatMen jag vet ett trick till som maken lärde mig i morse. Om man trycker ner ”Lås-upp-knappen” länge (ca 5 sek) så åker alla fönster ner!

Forum för värdelöst vetande kan tyckas, men i vårt fall är det en högst central och relevant lärdom eftersom vår sprillans nya bil (ny 2005 that is) bestämmer sig för att inte låta öppa vissa dörrar utifrån ibland är det en helt central kunskap.

Den kunskapen hade jag haft stor nytta av imorse när jag och Hannes skulle till barnehagen och bilen var parkerad så passagerarsidan var blockerad (vi måste göra så för att komma in och ut på förarsidan i garaget) och dörrarna på förarsidan inte gick att öppna helt plötsligt – ja för det är lite av ett lotteri, vissa dagar funkar alla dörrar, andra bara en eller två… Som tur var hade maken glömt stänga fönstren på passagerarsidan så det var en glipa stor nog att släppa ner en fyraåring i. Så det gjorde jag.

Han tyckte det var hur spännande som helst (och jag med ärligt talat) och kröp in tvärs över sätet och öppnade dörren på andra sidan. Voilá! Så om jag hade vetat det där med att rulla ner fönstren hade morgonen blivit lite mindre äventyrsfylld, men då hade ju inte heller Hannes haft så mycket att berätta när han kom till barnehagen…

 

2 reaktioner till “Nya lärdomar om bilar(!)

  1. Hepp!
    Som tillägg: på lite äldre bilar, innan den där pilen kom dit, (och fortfarande i allmänhet) kan man också se på vilken sida av tanksymbolen slangen är “upphängd”, det är på samma sida som tanklocket… Snyggare än pilen men än mer subtilt 🙂

    1. Minsann har jag nu lärt mig ytterligare något om bilar… håller med om att det är mer subtilt. Och snyggt. Önskar bara att jag visste om det också – men det gör jag ju nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.