Tillbaka i Spilimbergo

image

Så har jag äntligen fått anledning att åka tillbaka till Italien för att jobba med våra italienska kollegor. Och bo på det gamla (?) fina Hotel da Afro där de har så fantastiskt god mat.
Igår åt jag det bästa sparrisrisotton jag någon gång har ätit – inkluderat den jag själv gör, och den absolut godaste leverstuvningen och förstås den fantastiska skinkan från San Daniele. Worth dying for. Till det gott, lokalt vin – för vi är i vindistrikten nu. Vevai Cooperativo Rauscedo och de andra aktörerna i området är världens främsta på att ta fram nya druvor och såklart odla dem till vin. Säg inget till fransmännen, men många av de stockar de planterar i Frankrike och gör franska viner av kommer härifrån. Jo det är sant.

I morse kunde jag inte sova, så jag gick ut och tog en promenad runt den lilla lilla stan. Sådär fin och italiensk som man föreställer sig; låga hus, järnsmidesbalkonger, terrakottafärgade hus, tegeltak, små växter och pelargoner överallt, och så bergen som ruvar i fjärran. Alperna.

Ibland önskar jag mig bort, och Spilimbergo är ett bra ställe att önska sig till. Mitt Happy Place.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.