Rekommendation på tangentbord för tablet

För Galaxy Note tab 2014 är det förvånansvärt skralt på tillbehörssidan. Man hade trott att Samsung skulle prångla ut tangentbord, integrerade skal och annat i mängder, men icke. Och här är jag lite besviken faktiskt. När en tablet nu är så underbart användarvänlig och fiffig med pennan, handstilen fungerar och en massa andra bra funktioner vill man (jag) så långt som möjligt ersätta min laptop med en tablet till halva vikten och i stort sett samma användningsområden. Men för att det ska funka riktigt bra måste det finnas ett bra tangentbord.

Sen Xoom’en har jag ett Rapoo-tangentbord som funkar urdåligt. Note’n gillade inte heller den, men ett kort besök på Expert gav det här:

Zagg Universal keyboard
Zagg Universal keyboard

Funkar som bara det! På baksidan är den en liten knapp som du väljer iOS/Android/Windows med, beroende av vilket system du kör, sätt på Bluetoooth och sätt igång.

Tangentbordet är lite böjt och ger därmed en skön vinkel för handleden, det är obetydligt mindre än ett vanligt laptoptangentbord och är därför ganska lätt att skriva fort på. Språkinställning på tangentbordet väljer du på din tablet; om du har ställt in svenska blir det svensk respons på tangenterna, har du norska blir det norskt osv. Det är inte helt i överensstämmelse med vad som visas på siffertangenterna – jag har fortfarande inte hittat var / ligger. Det är markerat på 7 som vanligt, men där är det inte iallafall. Förutom det är det inga större saker att anmärka på.

Slank design, tar liten plats, och i locket är det lagt in en hållare att sätta tablet’en i. Den är något rapplig och kan väl användas i brist på bättre. Jag själv föredrar mitt vanliga ställ men det är en smaksak förstås.

Zagg Universal sticks in i det skyddande fodralet när man inte använder den, laddas enkelt med vanlig micro-USB (samma som Note'n) och batteriet håller en mindre evighet.  Bilden under visar hur det ser ut från sidan. Slankt och enkelt, lätt böjt tangentbord.
Zagg Universal sticks in i det skyddande fodralet när man inte använder den, laddas enkelt med vanlig micro-USB (samma som Note’n) och batteriet håller en mindre evighet.
Bilden under visar hur det ser ut från sidan. Slankt och enkelt, lätt böjt tangentbord.

Fyra hundra spänn på Expert. En no-brainer, om du frågar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.