Vi var på Gressholmen Kro

Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder (och dåligt humör)!!  Foto: Dag Hammer
Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder (och dåligt humör)!!
Foto: Dag Hammer

Ja i hällregnet i juni skulle vi ut med jobbet på Gressholmen Kro. Det började halvbra; de flesta missade 16:25-båten för att dom var naiva nog att lita på lokaltrafiken i en stad i rusningstid. Big mistake.

Ensamma med mycket matMen vi fem som körde solorace från varsitt håll kom i tid och fick hela långbordet för oss själva – iallafall tills de andra kom med nästa båt en timme senare.

Räkorna var jättefina; spänstiga och färska, men helt ärligt så var det det enda som var värt att ha. Förutom det som är allra bäst då – sällskapet.

Brödet var vitt fyrkantigt formbröd, inte ens en brödrost, majonnäsen var nån köpevariant med alltför mycket av nån sötsliskig vinäger (eller vinägersubstitut ifall vinäger självt blivit för dyrt nu, vem vet), citronklyftor till och..ja det var det. Skålar på bordet med vatten och citronskiva, all right. Men det är kanske det minsta man kan begära, med tanke på att toaletterna var torrdass ute (helt ok på en skärgårdsö) utan några som helst möjligheter att tvätta händerna efteråt. Och just DET är kanske inte helt okej i min värld.

Att ha mat som man äter med händerna (räkor) och tar från buffen med händerna (brödet och citronklyftorna) men ett utedass där man inte kan tvätta dessa händer som man sen är och gräver med i skålarna…Nä, där tar det stopp för mig. Särskilt när det är 30 pers som är och gräver i samma skålar.

Jag är inte kräsen eller överknepig med hygienaspekterna, men det här tyckte jag var lite i överkant ofräscht. Och så hade det gärna fått vara lite sallad, ägg eller något annat till, inte bara räkor, bröd, citron och majonnäs. Ja det var förstås vin och öl, det ska sägas.

2014-06-05 TI Gressholmen Kro (4)Regnet upphörde ganska snart, och det blev volleyboll på planen nedanför restaurangen, och folk deltog med liv och lust, antingen på plan eller som hejarklack.

Kul att se på en stund, men fint att smyga undan efter ett tag och ägna sig åt sin egen hobby och ta öns enda cache. Fint belägen på nordsidan med vacker utsikt in mot Oslo och ut mot Bærum. Ett kanonställe för en liten box en kväll i slagsmål med årets första myggor.

Life is sweet.

2014-06-05 TI Gressholmen Kro (16)

 

4 kommentarer

  1. Just precis.
    Gressholmen er et fantastisk sted hvor jeg gjerne drar, men ikke for å spise. Sist jeg var der hadde de bare fiskekaker fra Findus og frosne grønnsaker fra samme sted. Litt fantasi og fornyelse ville gjort stor forskjell, for i utgangspunktet er også kroa et flott sted.

  2. Ja det är väldigt synd att det är så dåligt faktiskt. Det hade varit toppen med ett bra matställe där ute, det hade dragit folk. Nu ska det gå väldigt långt innan jag rekommenderar något att gå till den restaurangen. Hellre egen picknick på ön i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.