Kaffets effekt på kroppen. Jo den finns tydligen där.

I Fucking Love Science är en sajt där det finns en massa bra vetenskaplig info om allt möjligt, skrivet på ett språk för vanligt folk. Mycket bra med andra ord.

Dom har också en kanal på YouTube (förstås) där dom lägger ut små filmer där dom bland annat förklarar olika fenomen.

Som det här med kaffe. Är kaffe en drog? (Svar: ja) Blir man piggare av kaffe? (Svar: ja, men jag tycker inte jag blir det) Kan man ta en överdos av kaffe och dö av det? (Svar: I teorin ja, men du måste dricka 70 koppar på en gång, så du kommer kräkas innan du hinner få i dig så mycket att du dör).

Kolla in:

Och nu vet jag alltså varför kaffe inte gör mig pigg. Jag är för van vid min dos och behöver öka den om jag ska få en uppiggande effekt. Min hjärna har gjort för många adenosin-receptorer för att kompensera för kaffet jag dricker så jag blir trött i allafall….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.