Tillbaka till början

Ja så känns det när jag är här på Orrö. Eller Orrön som det heter numera, man har av någon anledning tagit tillbaka ett gammalt namn.

Här finns egentligen ingenting; inga vägar, inget folk, ingen IT-infrastruktur, ingen affär, det tar tid att ta sig hit, det blir sällan varmt i vattnet på sommaren, huset är skröpligt och ligger långt från havet…. så varför man ska hit är inte lätt att förklara. Det är sant att det inte finns några vägar, men det finns stigar och allt eftersom fler och fler skaffar fyrhjuligar (och kör så långsamt och fint, så det är inget att hetsa upp sig över) blir stigarna bredare och här och var även grusade. Det finns också folk, närmare en femtio hushåll på ön om jag inte minns fel och varje hushåll är ju några stycken. Tre-fyra hushåll är bofasta – Fogelberg såklart, han har ju bott här i alla tider, men numera även några till i olika ändar av ön.

IT-infrastrukturen är också på gång, det är grävt fram och lagt kabel för fiber så nu är det själva uppkopplingen och abonnemang som saknas. Det tar lite längre tid än beräknat (tror det skulle varit klart nu i höst) men va tusan – vilken utbyggnad är inte försenad?! Affären ligger på ön bredvid, och den stänger för vintern efter den här helgen. Att säga att dom har sin prime time på sommaren är väl årets underdrift. Och varmt i vattnet, ja det är ju jag som säger det och jag badar helst inte om det är under 22. För det mesta kommer det upp till 18 grader i vår vik och det är många som tycker det är badbart.

Det skröpliga huset blir mindre och mindre skröpligt för varje månad min far och fru har vantarna på det. Taket är nylagt, det är ommålat, det har blivit byggt en ny farstu och vi har fått ett nytt kylskåp så det är på bättringsvägen sakta sakta. Men det ÄR på bättringsvägen och det har det inte varit på många år, dom gör underverk.

image

Huset ligger högt och långt från havet, men det gör inte mig så mycket så länge man har sjökontakt. Och det har vi. Det var mer förr men har växt igen mycket – en av anledningarnat till att vi är här den här helgen, det ska tas ner granar. Två är utpekade men om jag känner kära O rätt kommer det gå med en hel del annat också, och varför inte – kör hårt!

Så på söndag har vi förhoppningsvis en bild på vår nya vy över viken, nu ännu bredare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.