Ring ut det gamla och ring in det nya

Klingeling och poff poff så var det ett nytt år. Inga nyårslöften i år heller, det brukar vara bäst så.

I sex plusgrader och ganska ordentlig vind (den heter Stormen Svea vet vi idag, men det visste vi inte då) gick jag och killarna ut på en liten skogstur för att leta efter lite skojiga saker bland buskar och stenar. Det brukar pigga upp oberoende av väder. Lite hipp som happ körde vi iväg mot målet i de östra delarna av Kungsbacka-området. Bara åkrar och skog överallt.

Och ett slott!!! Helt oväntat stod det där, fantastiskt fint och idyllisk

image

Det heter Gåsevadsholms Slott och har tydligen legat där sedan 1700-talet (Niclas Sahlgren var visst i farten här borta också). Urgården Gåsevadsholm har funnits sedan 1300-talet, fantastiskt! Idylliskt beläget längs Rolfsån och med massa åkermark och skog runtomkring måste det här vara ett underbart vackert ställe på våren, sommaren, hösten…ja typ alla årstider utom regntung vinter. Fast det var fint nu också.

Men vi skulle längre in längs en väg. Vägar är tråkigt att gå på, mycket roligare att klättra upp på ett berg och gå i den mossiga skogen bakom. Så det gjorde vi. Lummig, härlig trollskog, tyst, knallgrön mossa överallt, höga träd…

image

Hannes kom med ett citatvärdigt uttalande:

Naturen asså, den är ba’ sååååå bra!!!

Och det är den ju.
Längre in hittade vi en stubbe från ett träd som blivit nedsågat för inte så länge sedan. Det var visst Moder Naturs stol, enligt killarna.

Så efter en lång lång stund (ofattbart hur lång tid det kan ta att gå 700 meter när man upptäcker så mycket runtomkring hela tiden) hittade vi det som varit målet med gåturen och glädjen var inte att ta miste på

image

Och så en 7-minuterspromenad tillbaka till bilen längs vägen. Blåsigt som tok, men alla var glada ändå.
En bra start på det nya året!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.