Tre T-shirts och en raglan

Helgens produktion var fyra tröjor; tre långärmade och en kortärmad.

De tre första, monster, kameleonter och bilar, är alla samma mönster – Ottobre Creative Workshop 301. Vissa modifikationer gjorda – kort ärm säger sig självt, men för att göra den första med monstren måste man klippa isär framstycket i någon form man gillar.

image

Den med lila ärmar är ett raglanmönster från Ottobre nr 1 2006 – samma graffittityg som tidigare och mörk- och ljuslila fält från gamla restbitar. Alla tygerna är från Stoff og Stil, och de två lila är tjock härlig stretch-jersey. Det gör att det inte är helt samma material i det och i graffittityget (som är något tunnare i kvaliteten) men skillnaden är så pass liten att det inte spelar någon roll.

Viktigt att använda stretchsöm på maskinen, annars knäcker barnen sömmarna på nolltid. Och det vill man ju inte.

Den med kameleonterna och den med bilarna tar ca 1,5 timme att göra, de andra två lite längre. Men fortfarande väl investerad tid jämfört med att åka ner på stan och handla. För att inte tala om kvalitet…

Syprojekt 229-232 är klara.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.