Jobbstart

Ja den här veckan är det verkligen tillbaka med en duns i vardagen igen. Båda barnen går i skolan och jag ska börja jobba. En lång tids arbetssökande har resulterat i en tjänst på Jernbaneverket, den statliga organisation som har ansvaret för nybyggnation, drift och underhåll av järnvägsnätet och allt som hör till. Det vill säga inte köra tåg, för det gör NSB och Flytoget mfl, men ha allt på plats så att det går att köra och övervaka tågen när de är i drift. Eller kanske efter också vad vet jag.

Jobbet är som Prosjektstyrer, vet inte vad det rätta ordet är på svenska men det är alltså en stödfunktion till projektledare i stora projekt och ska hjälpa till med planering och ekonomi i projekten. Dvs kontrakts-och framdriftsansvaret ligger hos projektledaren medan projektstyraren är en mer administrativ roll. Allt det där som inte är så kul, med andra ord. Men det har en del saker med sig som ska bli kul; jag ska lära mig Primavera som är ett projektplaneringsprogram jag velat lära mig en längre tid (konkurrent till MS Project, om det är mer bekant), och så är det kanske en bra start efter en lång sjukskrivningsperiod. Jag får inte glömma att min långa sjukskrivning haft en grund som man bör ta på allvar för att inte hamna där igen, och då är det möjligen en god idé att inte ha en massa PL-ansvar från dag 1.

Men jag vill nog tillbaka dit så småningom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.