Skolstart

Så var det dags för andreman att börja skolan. Känslan inför den här skolstarten är helt annorlunda än inför den förra, för här är det inte en strömlinjeformad sexåring, utan en som är annorlunda på ett sätt som syns. Han har ju kjol och klänning.
Men vi har gjort vad vi kunnat så långt och haft möten med skolan och barnehagen för att få dom att få upp ögonen för ett barn starkt nog att välja kontroversiella kläder men kanske inte starkt nog att stå på sig om det, och nu är det dags att se vad som händer. Känns lite passivt på sitt sätt, men det är ju faktiskt så just nu. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer, och så agera utifrån det.

Men men, dags att gå till skolan, helt utan tvivel om vad han skulle ha på sig – finaste klänningen förstås.

image
En smoothie och chokladbit på café före första skoldagen

Förstaklassarna börjar lite senare än de andra, så efter avlämningen av storebror blev det cafébesök i Vika innan det var dags att gå tillbaka upp till skolgården – den här gången bara tillsammans med sina nya klasskamrater som han ska gå med de närmaste tio åren.

En vanligtvis pratglad och trygg liten kille är plötsligt liten i det stora nya sammanhanget, en då är det fint att mamma och pappa är på plats (fattas bara annat). Och det var fler än Hannes som ville ha sällskap av en stor en när man gick upp och skakade hand med rektor och sin nya lärare, Lasse.

image

När alla 56 (!!!) blivit uppropade och indelade i sina två grupper med varsin lärare var det dags att gå upp till klassrummet. Där satt lappar på tavlan med allas namn på och dom fick var och en gå fram till tavlan när dom blev uppropade, hitta sitt namn och sätta det i listan. Alla kunde läsa sitt namn iallafall, så helt på scratch börjar dom inte.

image

H sitter bredvid E, en talför och rekorderlig tjej som dessutom har väldigt trevliga och vidsynta/moderna föräldrar, och dom fann dessutom varandra ganska snabbt och bra (ett gemensamt intresse i Winx Club underlättade nog) så det har börjat bra iallafall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.