Rester är lyxmat ibland

Jag har som de flesta småbarnsföräldrar tröttnat på att laga vardagsmat och sliter med att hitta på nytt. Man lagar mat som blir lite rester (bra att ha när barnen ska ha lunchlåda med sig i skolan) och som man sen proppar in i ett redan sedan tidigare överfyllt kylskåp trots att man inte har en aning om vad som finns där inne. Och så stuvar man vidare tills det inte går längre och då gräver man längst in och tar ut det som är luddigt, säger ”å nej, det som var så gott, hade vi kvar av det?” och kastar det.

Men häromdagen tröttnade jag och grävde ur det som var där inne och ställde ut på bordet. Som bas tog jag några potatisar och lite lök och stekte upp för att ha något varmt, och det blev en helt fantastisk måltid på bara en halvtimme:

2015-09-15 17.26.01-1
Det blev parmaskinka, vildsvinskorv, grönmögelost, humus, tomater, tapenade, grovt bröd, brie, indisk yoghurstsås, ajvar relish och mango chutney.

Smaskens, rester rocks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.