Återvinning av textilier

En gång hittade vi en micro fiber-filt på bussen. Någon hade uppenbarligen glömt sin snuttefilt, och var förmodligen i upplösningstillstånd efter förlusten men befann sig på en helt annan plats än vi – och framför allt filten. Dessutom hade vi behov för den just då. Jag minns inte längre vad det var, men vi var väldigt glada över den just där just då. Smutsig blev den också, så vi tog såklart hem den för att tvätta den. Det ena ger det andra och den blev förstås aldrig återbördad till sin ägare (det här var förra sommaren).

242 Leggings av en filtMen den har legat ren och fin hemma och väntat på sitt öde, och blev ett par leggings nu när det börjar bli höst och kallt.

Att tygriktningen är olika lite här och där är en medveten effekt, kan man säga om man vill få det att låta fint. Sanningen är att det fanns begränsat med tyg (en snuttefilt är ju inte så stor), så jag var helt enkelt tvungen att vrida och vända lite på det för att få plats. Därav sömmen mitt på benen också – det är en silverpasspoal i skarven för att göra det lite fint. Men det var korkat att sätta i den eftersom den inte är elastisk, så det klämmer en del just där och det råkar vara precis över knät dessvärre.

Men svaret på frågan om det är obekvämt är: ”Njaa bara lite men det går bra”. Vilket betyder att det inte är så skönt men att han hellre plågas lite än att låter bli att använda dom. Men jag ser ju att det är begränsat hur länge han kan ha dom. Kanske klippa upp dom och ta bort passpoalen och sätta ihop igen med en vanlig söm, vi får se. Det var ju bara en timmes jobb att göra dom så det är ju inte det värsta som kunde hända. Men lite klantigt.

Mönster är nr 17 från Ottobre nr 1-2011

Syprojekt nr 243 är klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.