Så ser det ut som att jag blivit lurad igen

För att hjälpa en vän som sliter med ekonomin och hälsan i en olycklig kombination skulle jag köpa en tablet (surfplatta, nettbrett whatever). Inte för att det skulle hjälpa med vare sig hälsan eller ekonomin, men eftersom hen har två barn, en TV som inte kan kopplas mot internet (=ingen Netflix) och bara en tablet så blir det ständigt bråk om denna tablet. Bråket gör att hen, som redan är väldigt trött, blir ännu tröttare och orkar mindre av det hen borde göra – fixa mat till barnen, hjälpa dom med läxor och annat som även vi friska sliter med att få ork till.

PrisjaktAlltså, en ny tablet. Tänkte inte köpa en NY för 6000 kr, det har jag inte riktigt råd med, men jag ser på den utmärkta sajten Prisjakt att Samsungtablets från 2014 kostar mellan två och tre tusen. Mycket bättre, och eftersom jag själv har just en sån vet jag att det är bra grejer. En Galaxy Tab 4 10.1 blir det alltså.

 

Mobilnallen omdøme1Eftersom jag blivit lurad en gång förut när jag handlade på Blocket (dom har åkt fast även om jag aldrig fick tillbaka mina pengar) var jag noga den här gången och kollade upp säljaren Mobilnallen bland omdömena. Det såg bra ut, har enligt Prisjakt funnits i tio år och recensionerna från de som har handlat där var positiva. Inte überpositiva, utan någonstans runt ”mycket bra”. Trovärdigt. Någon nämnde att det var lite suspekt att dom inte hade telefonsupport, men dom var så raska på mailsupporten så det var egentligen inget problem. In och kollade hemsidan som såg ut som vilken gadgethemsida som helst, ingen anledning till oro.

Ok, Mobilnallen it is. In och köp, korthandel genom det för mig nya Billmate, orderbekräftelse via mail direkt efteråt (även om den hamnade i spam-mailen vilket är lite komiskt så här i efterhand), leverans med DHL till angiven adress.

Det här var 16 november och jag väntar fortfarande. Just nu väntar jag bara på att det ska bli 16 december, för det är först då min bank vidtar åtgärder. Jag kontaktade dom efter 3 dagar när ingen leverans kommit och ingen svarade på min förfrågan som jag skickade in till Mobilnallen (som ju skulle funka så bra) och när jag upptäckte att hemsidan var ny och såg ut så här nu:

Mobilnallen 2

Jag har också pratat med Billmate som är företaget som hanterar betalningslösningen. Dom var mycket förvånade över mina påstådda problem med Mobilnallen; ”De har varit våra kunder i tio år och vi har aldrig haft några problem med dom. Jag ska höra av mig till vår kontakt där så kommer dom säkert tillbaka till dig, det är nog bara något som har gått snett.” Och det lät ju betryggande, men icke. Vidare samtal där visar att hon inte lyckades få kontakt med Mobilnallen hon heller (”Myyycket konstigt”).

När jag kollade Bolagsverket i förra veckan för att se efter konkurser var dom inte listade där iallafall, men det kanske kommer.

Jag menar att jag kollat upp de här och inte varit naiv (som jag var med Blocket-köpet), men det är ju helt klart att det inte kommer någon tablet till min vän…

Så jag väntar på banken och idag ska jag göra polisanmälan. Tjo! Tre tusen spänn åt fanders.

 

4 kommentarer

 1. Hittade den här sidan när jag sökte info om mobilnallen… Precis samma sak har hänt mig och det handlade om precis samma produkt. Kollade också upp företaget först o tyckte allt verkade okej. Beställde tablet 15 nov o än har den inte kommit. Har också försökt kontakta dem via mail utan resultat. Ska prova att göra som dig. Kontakta billmate, banken och ev polisanmäla om det är så att jag blivit lurad. Var in på prisjakt för en stund sedan. Mobilnallen kommer fortfarande upp då man söker på produkten men nu går det inte att länkas vidare. Man blir så arg! Sympatier till dig!

  • Lina, hemskt ledsen att du också råkat ut för det här. Jag ska försöka få gjort polisanmälan idag eller imorgon, och om du hinner göra det före mig så får du gärna ge mig numret du får på din anmälan. Då kan jag referera till den i min och så blir det ett kopplat case mot Mobilnallen. Jag gör givetvis det omvända när jag polisanmäler.

   Den jag pratade med på Billmate heter Maria Busck, och hon var så otroligt överraskad över att jag menade att de har en skum firma som kund och trodde att allt bara var ett missförstånd. Kanske det tog slut när hon märkte att hon inte fick tag i sin kontaktperson som hon brukat ha så himla bra relation till :S

   • Hejsan!

    Ditt mail hade hamnat under mappen socialt, där jag sällan kollar, så såg svaret först idag. Jag ringde först till Billmate. De letade upp min betalning och såg att den blivit makulerad. Varför ingen kontaktat mig angående detta kunde de inte svara på. De sa också att jag skulle få tillbaka pengarna och behövde därför mitt konto nr, vilket jag också gav. Skulle få vänta ca en vecka på pengarna. När ingen återbetalning skett efter två veckor hörde jag av mig igen. Vår rädd att jag blivit lurad dubbelt upp. Men, jag fick svaret att pengarna skulle komma inom en vecka och de gjorde de också.

    Så polisanmälan behövdes inte göra för min del. Och en ny platta köpte jag direkt i butik. Vågade inte köpa via nätet en gång till. Hur har det gått för dig?

    Hälsningar Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.