Nu sover Hannes

image
Väntan blev lång och den snälla sköterskan satte på NRK Super. Tuff konkurrens för de (otroligt duktiga) sjukhusclownerna när dom kom in några minuter senare

Men mamman är vaken – större delen av landet är ju det så här mitt på dagen. Men han sover i en operationssal på Ullevåls sykehus här i Oslo och ska göra det den närmaste halvtimmen ungefär, och det är inte alla som gör. Det är inget allvarligt, bara ett bråck som ska sys in och det är planerat och inte akut, så det kunde varit värre.

Vi var här igår efter remiss från fastlegen för att dom skulle kolla på det, och så visade det sig att det fanns en ledig slot idag och läkaren undrade om det inte var lika bra att få det gjort på en gång? Jo självklart, och så fick vi tid redan idag.

Men det är ganska hemskt att se när dom ger narkosmedicinen i slangen i handen, han säger att det gör lite ont i armen och sen några sekunder senare faller ögonen ihop och han har tuppat av. Om man kan sin kemi och kan blanda väl är det inte mycket som ska till för att få någon att däcka totalt. Läskigt.

Så nu sover han sött och drömmer förhoppningsvis om den där glassen han skulle få i uppvaket.

Och jag ställer mig i raden av de som hyllar de fantastiska människor som jobbar inom sjukvården; läkare, sköterskor, receptionister, städare, kökspersonal….ni är fantastiska allihop och jag betalar gärna högre skatt om det gör att ni får en lön som går att leva av och motiverar er att fortsätta göra ert fantastiska arbete. Ni är bäst!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.