En tur i stan i mörkret

image

Efter vinprovningen på Gamle Logen gick jag hem, dels för att det inte finns något praktiskt sätt att ta sig med kommunala transportmedel, dels för att det vara är knappa tre kilometer hem, dels för att jag inte ville gå hem när det var en så fin kväll ute och dels för att jag hade några oplockade höns runt Akershus Festning.

Första hönset plockades rätt bakom (framför?) Gamle Logen, ett fåtal meter från där det var en annan för några år sen, Militærhospitalet hette den. Sen gick jag runt Vippetangen och fästningen, alldeles stilla medan solen sjönk i väster. Så otroligt vackert. Inte en människa.

Det var kallt ute, men jag gick en sväng ut på Aker Brygge också och vidare ut på Tjuvholmen. Ju längre ut man kommer, desto tystare blir det. Färjorna ut till Asker glider förbi som tysta skuggor i mörkret, och någon enstaka person som är ute med sin hund går förbi på gräsmattan utanför Astrup Fearnley-museet. Så jag gick mig en tur i området, via en ren byggd av motorcykeldelar och andra mekaniska föremål där det var tänkt att jag skulle föreställa mig att det var en älg 🙂

En tur in på en cocktailbar som var helt öde men där jag ändå fick frågan om jag hade beställt bord…Jag var så kall när jag väl kom dit så jag gick in och satte mig ändå och fick kvällens godaste glas vin; Terrazas de los Andes Malbec 2013. Till det svampquesadillas, jägarns gott.

Sen hem. Men först en tur till ute på Tjuvholmens spets. Folket där ute har tydligen ont om ställen att rasta sina hundar – till och med rastförbud i blomkrukorna utanför portarna.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.