Alsaceprovning

Efter succén med provning av italienska viner för ett tag sen var det dags för viner från Alsace på Gamle Logen. Jag och Ingunn skulle gå igen, men hon fick förhinder i sista sekunden och jag fick inte in någon annan med så kort varsel, så jag gick själv.

Gamle Logen är ett fint ställe nere i Kvadraturen där bla Oslo Kammermusikkfestival håller konserter. Det passar också fint för små mässor som den här.

Men jag stannade inte länge. Det var helt annorlunda mot den andra vinprovningen; till skillnad från italienarna var fransmännen (och deras lokala agenter) totalt ointresserade av att bjuda på sitt vin. Man fick be dom väldigt uppfordrande  ”Kan jag få smaka på DEN DÄR Rieslingen?” och så ska det ju inte vara. Dom är ju där för att sprida sina viner och få oss att köpa och dom som inte redan har agenter borde vilja få.

Jag smakade mig runt men hittade inget som föll mig på läppen faktiskt. Jag provade mousserande (som hade så mycket kolsyra att det nästan bubblade genom näsan), Pinot Noir’er som inte alls smakade bra, otroligt tama och otroligt sliskiga Rieslinger och organiskt odlat rosévin som luktade kemiskt.

image

Men men, då vet jag det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.