Middag på Smögen

”Det heter PÅ Djursholm, inte I; Vi är väl inga mullvadar heller” som vi som inte bodde på Djursholm menade att dom som gjorde det sa. Om de verkligen sa det är ytterst oklart. Likväl har de en poäng i att det faktiskt är en ö, och det är tydligen Smögen också (se där vad man lär sig), och således var vi PÅ Smögen förra helgen.

Middagen var planerad sedan länge och när dagen väl kom så satt det som en smäck. Oskar lite på halvfart pga en operation på onsdagen, jag med fruktansvärt mycket att göra på jobbet (månadsslut, då jobbar vi ekonomer så tangentbordet blöder) och båda barnens kalas på varsin dag i helgen, en lördag och en söndag.

JA, vilken BRA idé att dra iväg två timmar söderut för en middag, övernatta och sen åka hem igen halv nio på morgonen dagen efter?!

Men det var en ganska bra idé faktiskt. Sånt här gör nämligen susen:

2016-09-09-17-50-31

 

Och det här – några av festdeltagarna anländer meddelst båt spelandes på dragspel i den ljumma kvällssolen. Magiskt…

2016-09-09-18-37-10

För att inte tala om det här

2016-09-09-18-46-51

Sång på bryggan, sill-och nubbeprovning med introduktion och presentation av dryckerna av herren i gul slips. Kortversionen är att OP Andersson är de flesta nubbars moder (fader?) och att resten härleds därur genom att späs ut (Skåne), lagringstypen (Norrlands) och en del andra. Intressant. Förklarar varför jag inte tycker det är så illa om jag får Skåne, Norrlands eller OP i glaset; jag trodde ju det var min breda gourmandiska gom men jag är alltså bara lättlurad. Nåväl, det är väl inte det sämsta.

Vi lärde oss också att Bäsk inte bidrar positivt till mat över huvud taget – Berätta något mer jag inte redan visste 😀

Sen var det in i lokalen och förtäring av oändliga mängder havskräftor, räkor, krabbor, västerbottenstårtor, vinflaskor och chokladtårtor. Jag hade inte ätit färdigt när det var dags för efterrätt, men dom dukade helt sonika bort buffén så jag fick väl vara nöjd då. Gott som tutan var det iallafall, och trevligt sällskap hade jag vid bordet; både tvärsöver, snett över och vid sidan. Bara en jag kände sedan tidigare (maken såklart) men det är ju inte alltid ett problem.

Ett mycket trevligt arrangemang, tack HurtigGutten för det!

 

 

2 kommentarer

  1. Tur att jag PÅpekade det då 🙂 Överkursen är att lära sig vilka småorter längs bohuskusten som man säger ”jag bor på A/jag är på A” istället för ”jag bor i A/jag är i A”, därom tvistar till och med infödingarna. Var till och med en artikel om det i GP i slutet på 90-talet, tyvärr har jag inte tillgång till den. Min teori är att det kan ha norskt ursprung. Trevlig helg från hon på Høvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.