Jag försöker…

En av föräldrarna som skulle hämta sitt barn efter kalaset i lördags avböjde att få smaka på resterna av tårtan. Svaret på den outtalade frågan om varför var att han för några år sedan bara bestämt sig för att inte äta sötsaker, och från den dagen hade han inte heller gjort det. Kakor, tårtor, godis förstås…icke. En bit vääääldigt mörk choklad någon gång möjligen, men det är det enda. Han tycker helt enkelt inte att socker smakar gott längre.

Det låter ju helt otroligt i mina öron. Tårtor kan jag undvara, det har jag aldrig varit särskilt förtjust i, men allt det ANDRA?! Chokladmuffins, Oreokakor, Center, croissanter med choklad….yum yum YUM!!!

Men jag vill testa. Inte att sluta permanent, men hur många dagar går det innan jag bara inte kan stå emot? Så jag har börjat. Inte på lördagen, nä då hade jag inte tänkt tanken, men efter måndagen då jag medan jag lagade mat helt oprovocerat stod och åt en del av smågodiset som blivit över efter helgens kalas (en klassiker – godis när man är hungrig), DÅ tänkte jag att ”Det där var väl helt onödigt?”

Och det var det ju, så från och med dagen efter (det är ju alltid lättare att börja imorgon, riiight?), alltså i tisdags, har jag varit uppmärksam på att inte stoppa i mig sött här och där. Några fallgropar har uppstått som tex chokladmedaljen efter quiz’en på onsdagen (undveks) och diverse kakor och annat som susat förbi men även de undvikits.

Men jag frestas dagligen.

imag2168.jpg

Det här är kakbordet som är precis vid kassan i personalmatsalen på jobbet. Bra placering va? Hungrig och eländig, ofta missnöjd med vad som finns av mat, lätt att plocka på sig en liten minimunk med rosa kristyr, eller varför inte en fluffig äppelpaj av smördeg med kanderade nötter på.

GAWD vad jag lider…men jag härdar ut. I dag är det fjärde dagen, bravo mig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.