En dag i Bergen

Dagens roligaste: I badrummet på hotellet fanns en helväggsspegel på motstående sida av badkaret, dvs det man stod och såg på när man duschade. Den blev fort immig såklart, och då hade en humoristisk gäst före mig skrivit med fingrarna på spegeln ”Jeg ser deg”. Alteftersom dimman på spegeln lade sig mer och mer trädde det så sakteliga fram och blev det tydligare och tydligare, himla kul skämt, det piggade upp min dag redan från start!

Dagen i korthet: Jobb och jobb, men soligt över Bergen.

2016-11-02-14-18-57
Det här var den utsikt jag fick. Om jag gick till kopieringsrummet alltså.

Men på kvällen tog vi en tur med bergbanan Fløibanen. Det är en liten brant bana som går ungefär från Bryggen (japp, nu har jag SETT den, check där!) och upp på toppen av ett av alla de berg som omger…just det, BERGen. Man ser faktiskt restaurangen på toppen i fotot ovanför, vit byggnad på trädtopparna.

Och det var väl värt turen, även om det började bli mörkt när vi kom dit.

Fløibanestasjonen.jpg
Entrén till den lilla bergbanan. Bild från Wikipedia, för jag glömde ta kort på det fina huset.

 

Det var väl vi och 3-4 till som tog turen. Turister tänkte jag, men det här är inte (bara) en turistbana, det är även ett litet pendeltåg för de som bor uppför backen. Den har tre stationer på sin 8 minuter långa tur, och hade jag bott där uppe hade det varit min livlina ner till stan. Eller snarare upp från stan. Undrar om man får ta cykel på den – cykla till jobbet och ta tåget hem känns som en vinnare här…

Och guuuu va fint det var där uppe! Om du är i Bergen – missa INTE Fløibanen!!

2016-11-02 Bergen by night.jpg
Ljusen från Fløibanen, Bryggen, Bergen centrum, Askøy i horisonten
20161102_173012.jpg
Inåt landet.

Och så var det dags att ta tåget ner igen.

20161102_173852.jpg
Ankomst-och avgångshallen högst upp

Flygbuss ut, en besvikelse till fisksoppa på flygplatsen, årets snabbaste flygtur hem (nästan tomt flyg, vi lättade från marken 5 minuter före egentlig avgång och själva flygresan gick 20 minuter fortare än den skulle) och så är allt som vanligt igen.

Det var väl min sista jobbresa på väldigt länge är jag rädd, men den var en njutning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.