Julkonsert med eliten?

12-12-2016 18-31-40.pngNär man har en vän som jobbar i turistbranschen kan man ibland ha tur och få en fringis av typen fribiljett på konsert för Thon-anställda eller associates. Så jag var medföljande på en konsert i Frogner Kirke häromdagen.

Kyrkan ligger rätt uppför backen där jag bor, så det blir inte närmare hem än så!

Det var en sån där treeevlig julkonsert med populära artister som jag såklart inte har en aning om vilka dom är (Lex Invandrare). Fast det hade jag visade det sig, iallafall delvis. Konsertvärden Ole Edvard Antonsen är ett namn jag känner igen, men jag visste inte att han är trumpetare. Och en väldigt skicklig sådan. Med sig hade han två gäster; Didrik Solli Tangen och Stine Hole Ulla. Och du ser ju hur treeeevligt det är?

12-12-2016 18-37-47.png

Antonsen så faderlig, Solli Tangen så stilig och Hole Ulla så vän och vacker?

Didrik Solli Tangen är operasångare som varit med i Melodifestivalen och därigenom blivit tillräckligt känd för att få vara med i frilufts/sportprogram där kändisar tävlar mot andra kändisar i saker som inte egentligen är deras specialitet. Och så blir dom ännu mer populära, särskilt när dom vinner, vilket DST gjorde. Över OEA dessutom vilket inte underläts att nämnas 🙂 . SHU har visst vunnit en talangtävling på TV, hon hade en fantastisk röst, hög och klar och matchade DST mycket bra.

Det var en bra konsert; OEA var konferencier och spelade mycket vackert på trumpeter av flera slag, DST och SHU sjöng ljuvligt med sina unga klara röster, och så hade de med sig tre musiker till; keyboard, bas och trummor, och en ljuskille och en ljudkille.

Och det betalade sig nog; ljudet var fantastiskt välbalanserat och perfekt i lokalen, ingen vanlig kyrko-PA-anläggning här inte. Ljuset var också mycket snyggt gjort, koret var vackert upplyst i färger som skiftade i samklang med musiken.

wp-1481409181452.jpg Emellanåt användes hela taket i kyrkan för projektion, ibland bara koret, ibland rörligt, ibland stilla, men aldrig tråkigt. Imponerande.

Så summa summarum var det en väldigt fin konsert, även om den väl inte berörde sådär in i själen kanske. Men kul bonus att Solli Tangen sjöng O Helga Natt – på svenska! Ingunn förklarade att här är det Jussi Björlings version som gäller och att det liksom hör till att den ska vara på svenska, så man har helt enkelt inte velat översätta den.

Som sista nummer sjunger man tydligen Härlig är Jorden (Deilig er Jorden) alla tillsammans – publik och artister. Så det gjorde vi. Jag klämde glatt i med den svenska texten, det var för det mesta ganska likt. Tillräckligt likt iallafall. Men efter att vi sjungit färdigt och det maffiga ljudet av sången från en fullsatt kyrka klingade ut hörde man ett svagt ljud av några som sjöng…Deilig er Jorden??!! Det var nåt jfla ljushuvud som med sin mobil spelat in sången från kyrkan en liten stund, och som tyckte att det var en jättebra idé att lyssna igenom det man spelat in medan de andra sjöng färdigt. Inte var han så smart heller att han stängde av sin uppspelning när han märkte att vårt sjungande höll på att ta slut, och i en dödstyst kyrka hörs sånt ganska bra….även fast han med mobilen satt nästan längst bak började dom på scenen att skratta, så det var inte bara vi som stod rakt framför som hörde…Klantigt Mr., ….klaaaantigt…

Avrundning på en restaurang längs gatan, ett stort glas gott rött vin efter en jättefin kväll. Tack Ingunn!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.