Första visningarna

Ja nu drar det igång med visningar av lägenheter. Vi har våra begränsningar rent ekonomiskt (det har väl de flesta antar jag) och för tillfället även geografiskt – vi kan inte gå på visning en tisdagskväll till exempel. Det får vi (=jag) börja med i april.

Men för att ändå komma igång lite och börja lära oss det här med lägenhetsköp (vi har ju bara köpt hus hittills) så började vi igår med två objekt. Dom var nog så olika varandra, vilket vi visste redan på förhand, men fint att känna lite på olika miljöer och stilar för att se vad vi vill ha och inte, vad vi är beredda att betala mer för och inte.

Den första var på Norra Guldheden och den andra mitt i smeten i Linné. Storleken på dom var ungefär lik, den på Guldheden något större och dessutom billigare. Haken med den? Renoveringsbehov. Inte för att det är jätteakut, men för att man inte gillar plastmattor och femtiotalskök. Och så läget. Många tycker att det är ett jättebra område, och det är det väl också; grönt, huset hade en jättefin innergård, det är ganska lugnt där uppe förutom all trafik runt Wavrinskys plats (som är rätt nära), det är lite småstadskänsla.

Men det finns INGENTING där uppe. Förutom hus och vägar då. Närmaste affär är en Tempo och jag får en extrem förortskänsla (på ett negativt sätt) trots att läget egentligen är rätt centralt.

Lägenheten i sig ”har potential”. Dvs den kommer gå för ett bra pris så att man har marginal att lägga 500′ på nytt kök, ta bort plastmattor och annat. Men orkar man det? Är det värt det?

guldheden
Köket är rymligt javisst, men allt måste ut. Det är ett långsmalt kök, så fotografen har nog stått på samma plats och vänt sig åt ena och andra hållet när hen tagit bilderna

Den stora kontrasten till nästa lägenhet var väntad. Där ser köket ut så här:

linneLite skillnad va? Men så ligger den centralt i Linné på sjätte våningen av sex, Lidl och Hemköp i kvarteret, Hagabion 100 m ner, skola 50 m bort (bara 100 m till skola för den andra lägenheten, så det är ett svagt argument), såklart alla restauranger mm som kommer med Linnégatan, MEN det ligger på en parallellgata så det är dödstyst och stilla. Ljust och fint och utsikt över de röda plåttaken. Inte mycket till utsikt egentligen, men ljust som tusan.

Det är 10 kvm i skillnad mellan de båda, den i Linné är mindre, och det märks. Skillnaden i storlek mot vad vi har idag är märkbar men killarna verkade inte reflektera över det, och vi vuxna är ju beredda på att det blir något mindre ett tag.

Så fick vi höra från en kompis dotter att Guldhedsskolan inte var en bra skola så då försvagades den lägenheten. Nordhemsskolan hade hon ingen speciell uppfattning om, den var varken bra eller dålig, har hyfsade resultat tydligen.

Jag tror att det blir så här: Vi går inte vidare med Guldhedslägenheten och vi kommer inte få Linnélägenheten. Men det är okej, jakten har bara börjat och vi har trots allt några månader på oss.

Det är bara jag som är så himla mörkrädd och fasar för att bo själv nere i Åsa…brrr….så att vara i stan från början hade varit guld…

2 kommentarer

  1. Hemnet knarkade lite igår – jäklars va mycket fina lägenheter det finns. Ni kommer att hitta den perfekta snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.