Måste åka hem

Efter en helg i Åsa var det dags att åka tillbaka till Oslo. Det tar sin tid kan jag säga, för det här är vädret i Göteborg och längs E6 i Bohuslän just nu:

Parkeringen utanför ICA Maxi i Uddevalla.

Kraftigt snöfall och hårda vindar. En del av sträckan har vi haft vår vän plogbilen framför oss. Det har den goda egenskapen att den förutom rensar vägen på snö även håller hastigheten på bilarna på en vettig nivå – ingen vill ju köra om en plogbil…

Update: Det verkar som att vi hade tur; en stund efter att vi passerat Uddevallabron stängdes den tydligen, och vid Ödsmålsbron längre söderut men också längs vår väg var det ett hundratal (!) lastbilar som kört fast, enligt GP:

Ett 100-tal lastbilar fastnade under söndagskvällen på E6 strax innan Ödsmålsbron, mellan Stenungsund och Ljungskile. Lastbilarna körde fast och kom ingenstans under flera timmar, vilket ledde till totalstopp. Först vid 02-tiden på natten kunde lastbilarna köra vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.