Vi har köpt en lägenhet!!!

Det gick fort. Lägenheten vi fick förhandsvisad för oss i söndags (och som egentligen har visning nu på söndag) var det visst fler än vi som var intresserade av. Så pass att mäklaren hörde av sig igår och sa att någon lämnat bud och undrade om vi ville vara med. Det ville vi.

Stylister alltså….

Vi hade i måndags bett om att få låna mer än det vi fått beviljat, eftersom vi snabbt sett att vi inte kommer långt med det vi frågat om (och som vi också fått). Och på onsdagen var vi fortfarande i väntans tider från banken om vi skulle få ökat lånelöfte eller ej. Och det är DÅ mäklaren ringer och frågar om vi vill vara med på budgivning. Vi har alltså ”pengar” (=lånelöfte) men det kommer inte räcka här. Snabb matematik om hur vi får ihop det om vi inte får mer lån. En lite vågad lösning men okej, vi kör, vi klarar det. Så vi ger oss in, höjer rejält, håller tummarna och väntar. Medan vi väntar får vi svar från banken om att vi får höjt lånelöfte. Inte så mycket som vi velat, men mer än vi fått innan.

Köket är inte jättestort men inte heller jättelitet. Vitvarorna är nya sen 2013 så ingen panik här. Balkongen ut ligger i öst.

Vi andas ut och väntar. Får besked att den andra budgivaren höjt lite till. Inte jättemycket, men upp till gränsen för vad vi känner att vi klarar. Men vi har en fördel; vi vet att säljaren vill ha ett snabbt överlåtande, och vi kan ju ta över när som helst – jag börjar jobba i Göteborg om två veckor! Den andra budgivaren vet säkert också att säljaren vill ha snabbt överlåtande, men kan inte ta över lika snabbt, så när vi matchat hans erbjudande så vann vi!!!!

Det stora sovrummet ska delas i två på längden. Då får barnen varsitt rum om 10 kvm.

Vi vill alla skriva kontrakt fort, helst på torsdagen, så på onsdag kväll 21:40 (!) sitter jag och pratar med en handläggare på SEB som säger att det här ska nog gå att ordna och att hon ska ringa mig på torsdagsmorgonen. Och det gör hon – strax efter åtta på morgonen! På min direkta fråga om hon har sovit något i natt svarar hon skrattande att ”nja nä det blev väl inte så tidigt kanske”, men lika glad och positiv ändå.

Det lilla sovrummet ska bli vårt sovrum. Vi får fint plats med sängen och garderober.

Så idag har jag kört ner till Göteborg, skrivit kontrakt och pratat med den übertrevliga säljaren (en familj på fem som behövde ett rum till) och kört tillbaka till Oslo igen i ilfart för att hinna vara med på min egen avslutningsmiddag. Maten kom in precis när jag kom, perfekt timing.

Inget enormt vardagsrum men det räcker. Speciellt nu när killarna får varsitt rum.

Men nu har vi alltså blivit med lägenhet och det känns så himla himla bra. Och den är fin. Ljusa härliga rum (tredje våningen) och vackra trägolv.

Och jag tror vi kommer trivas fantastiskt bra.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.