Cirkeln sluts

En av de första saker vi gjorde när vi flyttade till Oslo i mars 2008 var att gå på konsert. Vi hade ingen barnvakt till vår halvårsgamla bebis, så Adam blev insmugglad i en BabyBjörn under Oskars rock medan Ulf avledande pratade med vakten när vi passerade. Det var nämligen inte tillåtet att ha med barn på konsert.

Den vanligtvis högljudda bebin förstod visst allvaret och sov som en stock  (som en baby, hade jag sagt om jag inte visste bättre) genom hela Verdis Requiem. Kan fortfarande inte förstå hur han sov igenom början av Dies Ire hörd från tredje raden,  men det gjorde han.

En suddig bild, men det är alltså Oskar med Adam på bröstet

På fredagen slöts cirkeln, ganska exakt 9 år senare och precis när vi står i begrepp att flytta härifrån: Adam stod själv på samma scen och spelade blockflöjt i Gateorkesteret medan vi andra satt i publiken.

Adams ljusa lockiga kalufs sticker upp till vänster över dirigentens notställ

500 barn från 8-9 år upp till 15-16 framträdde i omgångar med ett varierat program; från Lady Gaga till Mendelsohn. Besättningen på det gäng där Adam var med och spelade var fiol, viola, cello och…blockflöjt (= Adam).

Djupt koncentrerad. Foto: Geir Rognlien Elgvin

Sist av alla var en ungdomsorkester och det var kul att känna throw-back-Friday komma rusande och jag identifierade mig med de som spelade där – det kändes som det var igår att jag var en av dom hoppfulla tonåringarna som satt där och spelade.

Men nu är man alltså föräldragenerationen och får nöja sig med att sitta på åskådarbänken tillsammans med syskonen. Ett syskon som i det här fallet tröttnade efter en timme och höll på att somna, men som i början av kvällen var rätt nöjd iallafall

Det var Hannes som påminde oss om att man ju måste ha blommor. Och det måste man ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.