Prova-på med Göteborgsgymnasterna

Hannes är glad i gymnastik och vill gärna fortsätta med det i Göteborg. För att göra den här flytten lite lättare för killarna och för att dom ska känna att dom har något att komma till här och inte bara en massa att lämna, har jag börjat kolla lite på diverse aktiviteter som dom håller på med i Oslo för att hitta en fortsättning här nere. För Hannes började det nu på påsken med några prova-på-dagar för barn som står i kö till Göteborgsgymnasterna.

För att han inte ska känna sig helt ensam hade jag tjatat med en kompis’ son också som är lika gammal som Hannes. För en dryg vecka sen hade dom aldrig träffats – nu är det en självklarhet att allt är bra bara O är med. Det ska verkligen inte mycket till 🙂

En av dagarna hängde dessutom gamla kompisen Maja med, och det var ju extra kul.

Disciplin vid uppropet!

Två eftermiddagar, 12:30-16:00 ute i Bergsjön. Lite avigt till, men för två dagar funkar det utmärkt. Där fanns allt man kan önska sig – bland annat en skumgummigrop! Där fick man vara och leka när det var paus, vilket man inte fick i de övriga redskapen (pausen är till för att vila så man inte skadar sig av trötthet när man tränar sen efter vilan! Och det var dom noga med – bravo 👏)

Skumgummigropen var ju naturligtvis inte bara till för att leka i, utan den var landningsplats för allehanda övningar som inte våra barn gjorde så mycket – höga romerska ringar bland annat, men dom gjorde volter ner där iallafall!

Dom gjorde mycket annat också, och det var två grymt bra dagar som gav alla ”våra” tre barn en massa inspiration, boost och mästringskänsla. Till exempel så har dom en liten skeppsklocka som man får klinga i när man klarat något svårt för första gången, och när klockan klingar applåderar alla i salen – obereoende om dom sett vad som hänt eller inte.  Det är som en betingad reflex bland gymnasterna att när klockan klingar så applåderar och tjoar man för att då vet man att någon gjort nåt stort, och på så sätt är dom med och boostar varandra kontinuerligt. Himla fint!

Här är skumgummigropen längs väggen på motsatta sidan borterst i bild.

Både H, O och M var iallafall stensäkra på att dom ville fortsätta med gymnastik, och det är toppen. Man behöver inte åka till Bergsjön heller, det finns både i Majorna och på Guldheden så det här ska vi nog få till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.