Det årliga besöket i Ullared

Eller som väl de flesta menar när de säger Ullared så är det ju GeKås man har varit på.

Det är min mamma som vill åka en gång om året (första gången var förra året och i år andra så nu är det tradition!) och jag tar gärna chansen till utflykt. Förra gången fick vi cachat en massa också, men i år hade vi chaufför så det blev inte aktuellt. Synd, för det var lagt ut en minitrail runt den lilla sjön utanför affärsområdet och en promenad är väl aldrig fel.

Precis som förra gången var det en hel del folk men aldrig trångt. Det är helt klart ett välorganiserat varuhus; vagnar och folk överallt men ändå är det inte köer eller trångt i närheten av vad det skulle kunna vara.

Jag hade inte så mycket att handla och det blev inte så mycket heller. Två toppar/tunikor i bomull till mig, några kläder till Hannes, han ville ha ett badskum med Elsa på…Och en bok i bokaffären utanför – Veggivore.

Bokhandlaren var noga med att poängtera att det inte var en vegetarisk kokbok (vilket många tydligen trodde) men det hade jag redan sagt. Det var en bok som gav mig ett ord på det jag tror de flesta försöker bli nu för tiden, Veggivore; ”Helst vegetariskt men gärna lite fisk och kyckling och kanske lite kött eller vilt” ungefär.

Kort och gott mer grönsaker och mindre kött, inget man behöver en kokbok för, men som de flesta kokböcker har man den inte för att laga mat ur utan för att få lite inspiration och tycka att det är kul med matlagning. Och som sådan är den här utmärkt.

Det blev en rätt kort dag i Ullared men alldeles lagom. En burgare på BK innan hemresan satt som en smäck. Att det dessutom var Smurfelina som var i barnboxen gjorde inte saken sämre.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.