Lite star struck kanske…

Varför bara en av oss har fått bubbel? Well, har man inte kommit än får man inget bubbel, det här är väntans-bubblor. Champagne faktiskt, riktigt gott och inte alls så surt som Champagne brukar smaka. Ja jag vet, jag är en riktig champagne-konnässör 😀

Så vi skulle gå ut ikväll som vi gjorde FÖRR sådär innan man fick barn. Fast det är en mager ursäkt att man inte hinner gå på fina restauranger bara för att man har barn; det är ju det barnvakter är till för. Men man kanske prioriterar sina pengar lite annorlunda; ett restaurangbesök = full vinterutstyrsel för båda barnen, en knepig ekvation för många med kids…

Anyway, nu är kidsen utflugna (temporärt, dom kanske ska igenom tonåren iallafall innan dom flyttar permanent?) och vi passar på.

Planen var Byns Bistro, dvs gamla Le Village som var en bra och mysig restaurang som dessutom ligger bara en kort bit ner för våran gata. Men så blev det inte; nostalgin över Stefan Karlsson och hans restauranger blev för stor och vi gick till hans senaste (?) restaurang SK Mat & Människor.

Nostalgin? Jo det var han som lagade vår bröllopslunch på Fond den där gången för länge länge sedan, och han var matkreatör när jag var i kommittén för invigningen av vårt nya kårhus på Chalmers, så då jobbade vi lite tillsammans.

Fond finns inte längre (heter Toso och är något helt annat men är mycket bra efter vad jag hört), men SK Mat & Människor ligger bara något kvarter bort.

Modern inredning, dvs mörkbrunt/grått och dystert som vilket hotell som helst nu för tiden (jo jag e lite bitter) men fint. Köket är öppet och det är kockarna som kommer ut med maten.

Ja vi satt precis vid matlagningen. Nej, inget os.

Och mitt i alltihop så kommer herr Karlsson själv in i restaurangen, pratar med gästerna, garnerar några tallrikar, går runt och verkar ha det allmänt trevligt. Han pratade med och hälsade på alla efter vad jag kunde se, även oss. Och det är ju klart att vi måste påminna honom om i vilket sammanhang vi träffats förut? Givet. Han är tydligen någon slags rådgivare till Chalmers Studentkårs RestaurangAB numera, så han hänger kvar där med en tå ungefär. Men ja, efter lite småprat glider han vidare till andra gäster såklart. Och jag är lite lagom star struck.

Tyvärr fick jag ingen bra bild med honom på, jag fick inte fram min inneboende paparazzi, så det får bli en annan gång.

Maten? Tja, jo….förrätten var gudomlig, Oskars efterrätt likaså (han tyckte min var godare så vi bytte halvvägs 😀 ), varmrätten absolut god, vinet väldigt gott. Så ja, en bra kväll men jag är inte omkullvält av upplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.