Riktigt dålig service

Det verkar svårt att få information om Costa Rica. Jag var hos Den Bästa Bokhandelns största och bästa affär på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, där dom alltid har de böcker jag vill ha. Den tillhör Den Stora Kedjan som jag brukar gilla väldigt mycket. Det var en specialtur dit efter att jag sonderat Kedjans butiker i Göteborg och kammat noll, men i Den Stora Butiken har dom ALLT, så jag visste att den var en vinstlott.

Eller inte.

Dom hade ungefär en enda bok om Centralamerika i stort, typ Lonely Planet Central America, där Costa Rica är en liten liten del. Helt ointressant, med andra ord.

Så jag går besviken därifrån (dom har för övrigt gjort om inredningen i butiken, antar att det ska se luftigare och exklusivare ut, men effekten är bara att det är färre böcker och lägre hyllor, dvs helt tvärs emot det man går dit för) och går hem och sätter mig vid datorn. Jajemen, samma Stora Kedja har i sin nätbutik två böcker som faller mig i smaken. Det är dessutom ”vändagar” och självklart är jag vän med Den Stora Bokhandeln, så jag får hundra spänn i rabatt på mitt köp. Bravo!

Leverans 2-6 arbetsdagar. Det är ungefär vad det brukar ta att få saker man beställt från Kina, men här är det PostNord vi snackar om så jag antar att det är rätt bra ändå.

Två veckor senare kommer jag på att jag inte fått dom där böckerna jag beställt. Går in och spårar. Dom är borta. Borta?! Ringer Kundtjänst hos Den Stora Kedjan, får prata med en herre som tycker det är jäääättekonstigt, det verkar som att böckerna försvunnit.

– Men gu va lustigt, dom är helt borta. Ja jag kan tyvärr inte beställa några nya åt dig här, men jag betalar tillbaka pengarna så får du gå in och lägga in din beställning igen.

– Och min rabatt på 100 spänn?

– Nja alltså jag måste skicka en förfrågan till Stockholm där jag motiverar rabattkupongen och så om en dag eller två skickar dom en ny rabattkupong till dig.

– Digitalt hoppas jag? Eller skickar dom en papperslapp?!

– Eh ja just det, dom kan skicka digitalt om du vill.

Tack.

En dryg vecka senare har jag fortfarande inte fått kupongen, men pengarna är återbetalade. Nytt samtal, och kupongen kom dagen efter. I mailen, som en kod tack och lov.

In och beställa nya böcker, modet är fortfarande gott – alla kan göra fel, himla tokigt att det blev så med just min beställning men så är det ibland (men kasst att dom inte kunde beställa nya böcker genom kundtjänst när det är deras fel).

”Tack för din beställning, boken levereras om 2-6 dagar” Visst. Jag kollar lite efter 3 dagar. Jodå, PostNord har den i sin hantering och dagen efter pluppar den ner i brevlådan. Hur får dom förresten ner ett paket med två böcker i vår brevlåda?

Öppnar paketet, konstaterar att det är EN bok, samt en följesedel på vilken det står TVÅ böcker. Ringer Den Stora Kedjan igen och förklarar att det bara var en bok i ett paket där jag beställt två:

– Nämen hoppsan det var ju himla tokigt. Det verkar som att den inte blivit plockad från vårt lager!

– Wow, ni är verkligen intelligensreserven ni som jobbar här, det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv.

– Ja förra gången var det PostNord som tappade bort ditt paket, men den här gången verkar det som att det är vi som har missat lite. Å så tråkigt, jag kan tyvärr inte gå in och göra en ny beställning åt dig, men jag kan betala tillbaka pengarna så får du gå in och lägga en ny beställning själv.

– Tack så fantastiskt mycket.

Tredje gången gillt har jag nu beställt Rough Guide Costa Rica från Den Stora Bokhandeln. Leveranstid 2-6 dagar.

Fan tro’t.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.