I mina gamla hoods

Helt överraskande blev andra dagens studiebesök i ett område jag verkligen känner till – Nacka! Vi besökte Saltsjöbanan och deras upprustningsprojekt och vi fick lite info om ombyggnationen av Slussen som är i full gång.

Solen vräkte ner, vi var utomhus och Nacka och Saltsjöbaden visade sig från sin vackraste sida.

Vi besökte depån i Neglinge, och jag skickades tillbaka till mina rötter på Sagavägen 20, de gamla fattigkvarteren för järnvägsarbetarna. Det var huset min farmors pappa och mamma fick (?) för att han jobbade vid järnvägen. Det ligger dessutom ute på Hemnet just nu. Jag tyckte min pappa skulle köpa huset och sluta cirkeln, men han sa att han inte hade 13 miljoner kronor över. Vafalls?! Så jag får väl köpa det själv då för mina sparpengar.

Perfekt idyll

Men allt var ju inte nostalgi förstås, men det mesta.

Medhavd lunch avnjöts nere vid vattnet i Saltsjöbaden. Där hade vi resten av vårt obligatoriska program; diskussionspunkter och annat, innan vi drog oss in till stan igen och tog tåget tillbaka till Göteborg.

Två väldigt intressanta och givande dagar i Trafikverkets värld. Okej, Saltsjöbanan är inte vår järnväg, men det är fortfarande järnväg.

Och jag gick direkt från tåget till körrepetitionen – det är ju konsert på lördag så bäst att inte missa något…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.