125’e oktober

I januari någon gång kläckte en kollega ur sig att det var den 110’e oktober. Huh?

Jo, eftersom vi fortfarande inte haft snö eller meteorologisk vinter här på Västkusten och knappt någon dag med temperaturer under nollan så är det i praktiken oktoberväder. Vi väntar fortfarande på övergången in i november och så småningom stundande december med snö. Men det kommer inte.

Så nu har vi ändrat vår tideräkning till oktober-dagar, så idag är det den 125’e oktober. Även om det var mer som mars-väder idag med strålande sol, så nu börjar det bli lite rörigt. Klart är iallafall att vintern (under noll grader fem dygn i sträck) ännu inte kommit till Västkusten.

Men vad gör väl det när jag i ett svagt ögonblick häromveckan lovade att följa med upp till Hemavan på sportlovet. O’s familj har en stuga där, och jag har inte varit där sen 2003 eller nåt, så det börjar väl kanske bli dags… Där är det iallafall vinter vill jag lova – 150 cm snö tex, och mer ska det komma i veckan.

Vet inte vad jag sagt ja till riktigt här, men….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.