Resa ner till Cypern – för begravning den här gången

Idag reser vi alltså ner till Cypern. Ja, det blev hela familjen då det var fler än jag som ville ta ett sista farväl av mamma. Skaffade rosa pass till barnen igår, bokade biljetter till övriga familjen på samma resa som jag bokat, fixat med större bil nu när det inte bara är jag och Alex, och en liten lägenhet med pool till de andra tre. Jag och Alex ska bo i en liten lägenhet i samma komplex som mamma och Totis, och de andra tre några hundra meter längre ner mot havet.

Alex flög från ARN samtidigt som vi lämnade GOT, och vi möttes i München. Skönt egentligen att det inte bara var hon och jag, för samtalen blir så annorlunda – prat om betygssystemen i skolan, klädmärken och en massa annat. Väldigt bra.

Många tankar far genom huvudet när man sitter på flyget….tippar att 90% av dom som sitter här är på väg till världens semester – 26 grader varmt, sol, dom har säkert schyssta hotell som väntar på dom, påskfirande kanske (lite i efterhand). Har knappt hört några grekisk-eller cypriotisktalande på flygen, så det är nog inte så många som är på väg hem.

Och så är det vi. Ett begravningsfölje på 5 pers som ser ut som vilka turister som helst. Kontraster. Men vem vet, det kanske är fler som vi på det här flyget. Har fått en förvarning om de lokala begravningsceremonierna. Väldigt lokala, Paralimni-lokala, och det känns inte helt bekvämt men jag vet inte så mycket om det än mer än att det är så annorlunda så att vi behöver prata om det i förväg så vi är beredda och att det innebär svepning. Hu. Eller bra, kan ju vara ett bra steg i sorgearbetet kanske. Inte mycket att välja på i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.