Tacky renovering av bygård

På väg hem från Schous Kulturstasjon idag gick vi till den vanliga frukthandlaren på Storgata. Den ligger i ett ganska nedgånget och slitet område som jag inte gärna är i när det inte är dagsljus. (Ni som såg Uppdrag Gransknings program om svenskarna som jobbar i Oslo för ett drygt år sen förstår precis om jag säger att  Svenska Föreningen ligger tvärs över gatan) Bara 200 m längre fram ligger Domkyrkan och det är hur fint som helst, men just där frukthandlarn ligger är ett område som jag tror alla har glömt.

Inte alla, visar det sig, för det är påbörjat och delvis genomfört renovering av området. En rätt märklig och lite småtacky fasad har blivit färdig, där man valt att låta tegenstenen lysa igenom (eller är det påmålat?) den knallgula fasaden och har satt färgglada glasskivor som balkongsidor.

Tacky renovering av bygård

Det ser bara konstigt ut och är inte snyggt och definitivt inte ett försök att bevara någon tidsanda då det ursprungliga huset var byggt. Det ser bara väldigt väldigt B och tacky ut, och jag hoppas att det inte är representativt för resten av blocket som ska renoveras.

Sa jag tacky förresten?

En annan överraskning var att gården där en av mina favoritväskbutiker ligger/låg numera bara är en tom glugg i fasaden. Som en tand som trillat ur munnen på en sexåring ungefär. Undrar vad det ska bli där, det händer mycket där nere helt klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.