Två öronmärkta femtilappar

Att alltid vara online och ha väsentliga delar av sitt liv digitalt är fantastiskt. Det att bli nådd överallt och ha tillgång till nätet överallt är underbart. Inte så att man alltid går ut på nätet när man är i obygden, men det är möjligt. Att inte behöva ha kontanter på sig med en massa skramlande mynt som tar plats, utan alltid betala med kort, även små summor.

Alla butiker tar ju dessutom kort numera. När vi flyttade till Asker var det vissa butiker (Ultra o Rimi tex)  som inte tog MasterCard, och det var ändå bara fyra år sedan. Mycket har hänt sedan dess tack och lov. Har ni förresten tänkt på att många kortapparater i butikerna byter språk när man sticker i ett utländskt kort? När jag använder mina kort i Sverige byter maskinen meddelandespråk till norska.

Men några tar inte kort och det är de som säljer tidningar på gatorna; Faktum, =OSLO, Situation Stockholm etc. Varje gång jag går förbi en säljare får jag dåligt samvete. Jag har helt klart råd med 50 kr för en tidning som förutom att den ger en människa något vettigt att göra och tjäna lite pengar, dessutom har bra och intressant  innehåll. Artiklarna är bra skrivna (ofta av säljarna själva) med snygg layout och ett innehåll som man inte hittar någon annanstans.

Jag hörde någon gång att de mest lästa tidningarna är lokaltidningarna, och det tror jag på. Vardagslivet för många är nog fullspäckat som det är utan att man försöker sätta sig in i vad övriga världen håller på med. Men då kan man iallafall läsa gatubladen som finns, för att få lite perspektiv på sin närmiljö.

Så ha en öronmärkt femtilapp eller två i plånboken så du kan köpa =OSLO nästa gång du går förbi en säljare. För mig blir det nog två, för det har kommit ut en ny tidning här i stan med ett lite annat fokus (romer är en het potatis i Oslo sedan en tid tillbaka, mer om det en annan gång) och den måste man ju köpa också.

Två öronmärkta femtilappar, kom igen!

3 reaktioner till “Två öronmärkta femtilappar

  1. Du har rätt. Man har aldrig kontanter på sig numera, iallafall inte jag, och får alltid dåligt samvete när jag går förbi någon försäljare av Situation Sthlm… Och då tänker jag alltid att jag ska försöka ha åtminstone en 100-lapp i fickan, men sen har jag glömt det.. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.