Den perfekta mamman är inte hemma idag

Hon gick hemifrån strax efter att hon och barnen kommit hem från barnehagen. Strax innan de började prata om att de ju hade gjort ett avtal, det kom hon väl ihåg? Avtal? Vem vid sina fulla fem gör ett avtal med en femåring? Vad han sa att avtalet hade gällt har hon numera glömt. Det gjorde hon strax innan hon gick hemifrån för övrigt.

Yep, Middagen såg så perfekt ut så dom ringde från The Telegraph och bad att få komma och fota.
Yep, Middagen såg så perfekt ut så dom ringde från The Telegraph och bad att få komma och fota.

Som var strax efter att hon ätit middag ensam för att de söta rara små inte ville ha middag. Nähäpp. Och hur tvingar man ett barn att äta middag? Svar: Det gör man inte. Konsekvens: en timme efter middagen borde ätits är barnet surt och hungrigt och vill ha godis. Ergo, man måste få dem att äta middag.

En timme senare har minioren inmundigat den sista lilla tråden. Junior har för länge sen börjat bli förbannad över att Minior äter så sakta och att det gör att han inte får spela memory med mamma på köksbordet. Samtidigt som Minior för fjortonde gången säger att han vill se Toy Story – den med Barbie mamma!! – detta efter att mamman gett med sig efter bara två tjat eftersom hon kände att hon kanske inte var så glad och snäll som en perfekt mamma borde vara och fick lust att vara lite snäll.

Minior ser Toy Story medan Junior spelar memory, förlorar mot mamman och blir skitförbannad. Då går han och ser på Toy Story han med. Peace and quiet. Den Vanliga Mamman som var kvar hemma (den perfekta hade gått för länge sen) läste stadens gatumagasin en stund innan det visade sig att det var läggdags för de små. En kvart kvar på filmen. Ok, Den Perfekta Mamman gjorde ett kort gästspel och sa

-”Okej, se klart den, men sen måste ni gå och lägga er direkt, ok?” Den Vanliga Mamman led och kved, hon visste ju hur det brukar bli när man pratar om TV, men sagt var sagt. Och gjort blev gjort. Och Den Perfekta Mamman gick på café och åt chokladbakelse, så Den Vanliga Mamman fick ta hand om den hysteriska treåringen som vägrade borsta tänderna, vägrade göra sig nattklar, skrek som om han blev torterad och förde sånt liv så det inte gick att läsa saga.

Men nu halv tio på kvällen sover de båda små änglarna (Den Perfekta Mammans ordval) och Den Vanliga Mamman pustar ut och förbereder sig på sänggående. Hon glädjer sig åt att det inte är hon som behöver ta hand om två trötta små imorgon bitti, och hoppas att det är Den Perfekta Pappan som vaknar i sängen bredvid henne. Då kommer säkert Den Perfekta Mamman hem också.

Tillsvidare tröstar sig Den Vanliga Mamman med visdomsord från Despair, Inc.

despairdemotivator

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.