En syutmaning

2014-01-22 Hannes skissJag har en son som är mycket kläd-och utseendeintresserad. Kanske lite för mycket ibland; det är som att han helt glömmer att det finns inre egenskaper också hos folk bakom deras fina frisyrer och snygga klänningar. Anyway…

Hittills har han inte haft så många egna idéer till kläder, mest velat ha något som han redan sett – Askungeklänningen på H&M, Fionas klänning, något som någon i barnehagen har och så vidare. Men häromdagen gjorde han sin första skiss över något som han ville att jag skulle sy.

Det är en gul och blå klänning, ser ut som en body-liknande blå top, lite urringad med gult tyg i mitten och gul kjol. Ganska prinsessig, som det mesta han gillar.

Så när ska han ha den här klänningen då?

Svar: Det ska han inte, och det är här utmaningen kommer in. Klänningen är till hans favoritgosedjur, en tiger. IMAG0200Tigern har ingen kropp, utan är en sån där mjuk filt med ett huvud i mitten. Och det är här utmaningen ligger – att lyckas sy ett plagg för en människokropp som passar på en tygbit…

Jag kan ju bara dra på det och hoppas att han glömmer bort det, men jag vill inte det. När han nu har kommit med en helt egen idé, gjort en skiss med färgval och har en modell, då MÅSTE man göra det.

Det blir väldigt småttigt att sy det här, men det ger mig en utmärkt anledning att pröva sylimmet jag fick av en kompis som inte kan sy men var tvungen att göra en fiskkostym (!) till sin dotter att ha i skolan (!!). Here we go!

2 kommentarer

  1. Sätt en gummisnodd runt filten och pilla in lite vadd så får du en kropp att utgå från när du syr klänningen och så får tigern vara lite ”squoshad” i klänningen när den är klar. Eller som jag hade gjort – lagt en lika stor gul tygbit med hål för huvudet över och limma på två remsor över armarna…#ingen vidarepysselmamma

    • Du det där allra sista var ingen dum idé men med någon modifikation. Det här ska vi nog få till. Åsså lim så det går lite snabbare. Det här är inget jag vill lägga nåt särskilt med tid på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.