Dagens husmorstips

När huset börjar komma upp i temperatur vaknar även djuren i väggarna ur sin vinterdvala. Det är inte så illa som det låter, mest en attack av svartmyror på köksbänken,  men det är irriterande nog. Som tur är finns det knep, mer eller mindre effektiva.

Myrattackutrotningsförsök nr 1: Myrr finns alltid i skåpen här på landet, och jag minns det som effektivt. Så icke längre, dom här myrorna var alltför erfarna och fann effektiva vägar runt och så var dom där igen. Myrr funkar alltså inte, bort med den.

Försök nr 2: Fadren menade sig veta att om man tog död på de som sprang synligt och direkt torkade där de hade gått så skulle det inte vara några doftspår kvar av den nyfikna numera före detta myran. Ett okänt antal mosade myror och torkade spår senare visade en klar konklusion: dom är födda äventyrare och upptäcktsresande som struntar fullständigt i var andra myror gått eller inte. Ergo, döda och torka funkar inte, bort med det.

Försök nr 3: Fadren hade fler knep på sin lista. Kanel. Och det var grejen. Vi kantade bänken med kanel igår kväll och från det ögonblicket har vi sett enda myra – och hen kom från den enda sidan som inte hade kanel på sig.
Och kanel är ju super; det finns alltid hemma, myrorna avskyr det och kommer inte ens i närheten, det är inte giftigt för små barn och det är mörkt så det syns precis var det ligger.

Så dagens husmorstips mot svartmyror/vaskemaur är alltså KANEL!

Men det ser inte så fint ut…

image
Ja, kanel runt hela bänken alltså. Det som glimmar i nederkanten är en honungsburk som före kanelens tidevarv tilldrog sig viss uppmärksamhet men nu är helt fredad. Den står där som test alltså, det är inte en permanent placering...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.