Tablet som läromedel

Om man har vetgiriga barn kombinerat med kunskap att lära ut finns det gyllene möjligheter med Samsung Galaxy Note 2014. Nej jag är inte sponsrad, jag bara tycker att den är så himla bra.

image

Det finns många matematikprogram ute på Android Market (Google Play) för folk i alla åldrar och på alla nivåer, och för barn i småskoleåldern kan jag rekommendera Dino Math Pre-school. Det är ett matteprogram i olika nivåer – addition, subtraktion, multiplikation, division, 0-10, 0-100 osv. Incitamentet för eleven blir att få dinosaurien att röra sig från vänster till höger på skärmen. Banalt? Inte alls, det är ju så spel funkar… Don’t overcomplicate things…

Och om du har en person hemma som vill lära sig hur man lägger ihop tal större än vad fingrarna klarar av, så tar du fram din S-pen och blir till SUPERPEDAGOGEN!
image

Du väljer ScreenWrite och förklarar vad som händer samtidigt som du skriver; det ena plus det andra, ett i minne och så vidare. Du skriver precis som vanligt och barnet/ eleven kan pröva själv att ställa upp tal innan man går tillbaka in i programmet.

image

Ja för ScreenWrite bygger på att när funktionen aktiveras tas det en print screen på skärmen (i ett ögonblick du själv väljer) som du sen skriver på. Dvs det blir inte lagrat i matteprogrammet men som en bild som man sen kan gå tillbaka till, synka med sin dropbox, i-whatever eller annan cloud-tjänst man använder sig av.

Dra ut S-pen, välj ScreenWrite och börja förklara. Väldigt tydligt och lätt för barnet att få med sig kopplingen mellan att se på skärm och tänka själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.