Temamöte NFP – Teori i prosjektledelse, er det bare tull?

Olav Fyldeng, PMO Evry
Olav Fyldeng, PMO Evry

Förmiddagen idag används för att få lite fagling näring i det som är mitt yrke – projektledning. Det är NFP, Norsk Forening for Prosjektledelse, som har temamöte om teori i projektledning – är det bara trams eller ligger det något i det?

Första föredragshållaren var Olav Fyldeng, PMO på Evry. Han tryckte på vikten av att ha en metodik som ligger i grunden för all projektdrift, något som gör att vi driver projekten på ett så förutsägbart och väl understött sätt som möjligt. Att projektledningen är viktig hos dem, att de inte bara har en utan flera metodiker som lever parallellt, att det självklart orsakar vissa problem men att det inte är meningsfullt att försöka få ihop det till en enda utan att det är bättre att ge bra stöd, ha god kontroll och kommunikation.

Och att det är helt centralt hur man plockar ihop sitt projektteam, att man inte bara tar dom man får (och inte heller tar de man vill ha men inte får, något som inte är helt ovanligt) eller de som råkar ha ledig tid. Ljuv musik i mina öron. Och också om vikten av moderna kommunikationsmedel, att vi är bättre på att kommunicera privat, söka information på google privat, söka lärofilmer om allt möjligt privat – men vi använder det inte i jobbet 🙂 Använda hashtags, categories och annat istället för att bara mangla epost och worddokument. Även det ljuv musik för mig.

Vi måste tänka nytt och ta de privata kommunikationssystem och -sätt vi ändå använder hela tiden och fortsätta använda dom i jobbet. Inte förvänta oss att kommunikationen funkar enbart genom epost och dokumentation. Nyheter? Nä knappast, men skönt att höra att en ledare i ett så stort företag som Evry är på den planeten.
Det finns hopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.