En bra dag blir ännu bättre

Jag är gräsänka. Utan barn dessutom, vilket ger oanade möjligheter att utforma sin dag. Det är bara ett problem – jag har glömt hur man gör när man får göra som man vill. Eller rättare sagt har jag glömt vad det är jag vill göra som jag i det dagliga uppfattar att jag inte kan.
Eftersom det här nu ska pågå i en hel vecka finns två approacher – den ena är att tänka
”- En vecka – det är ju en EVIGHET,  jag har GOTT om tid att fundera ut vad jag ska göra” Den andra är

”- En vecka – då ska jag lägga upp en PLAN som jag sen ska följa slaviskt, för hur ska jag ANNARS hinna med??!!!”

Vis av erfarenheten och med god kännedom om mig själv och mina styrkor och svagheter har jag valt en mellanväg. Dvs jag har planer på vad jag skulle vilja göra men dagsform, väder och andra infall påverkar utfallet och genomförandet.

Planen för dagen idag var att städa köket (=check, det gnistrar ok?), byta batteri i klockan (check) och gå ner till Sukkerbiten för att se på utställningen där. Det sista är så att säga pågående.

Jag HAR kommit en god bit på väg; är ända nere vid Operaen, men här var det stopp.

image
Ett litet urval av Oslo med fakta relevanta för inlägget. De flesta orienterar sig (vilket förvånar mig lite) efter Aker Brygge, därav förtydligandet. Jag själv är nere på restaurang Sanguine i Operahuset. Den som orienterar sig efter Vigelandanlegget får hitta en annan karta...

Jag har matsäck med mig som jag tänkte äta ute på Sukkerbiten – inte en torr gammal macka, utan parmaskinka, mosad avocado och surdegsbröd och jag var såååå nära att kokmma dit. Så gick jag förbi Operaen och borden på uteserveringen bara skrek mitt namn, och därmed var det kört.

Nu några hundra kronor fattigare (snart, ska beställa en efterrätt och lite kaffe också tänkte jag) men med en synnerligen god Beef Sandwich och en mörk öl innanför västen (/linnet) är jag övertygad om att det var ett riktigt val. Det är 25 grader ute, mulet, ingen vind, jag sitter i linne och kjol på en uteservering och har ALL tid i världen att ta mig de sista hundra metrarna ut och se på utställningen som är där.

Och utsikten är heller inget att klaga på.
image

Till vänster om glasskulpturen i vattnet ser man toppen på Hovedøya och danskebåten ligger inne i hamn.

Välkommen att hälsa på, den här veckan har jag all tid i världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.